2019. 04. 08. - 11:35
Póréhagymás-vajbabos leves kelkáposztával és baconnel
Egészséges és ínycsiklandó meleg étel egyszerre? Próbáljuk ki a krémes állagú, póréhagymával és vajbabbal készült levest, melyet ropogós kelkáposzta és bacon tesz ízletesebbé.
Ha kiadós és egyben egészséges levest szeretnénk készíteni, a krémes, ínycsiklandó póréhagymás-vajbabos leves tökéletes választás lehet.
A tejtermékmentes levest ebédre, de akár vacsorára is bátran fogyaszthatjuk, nem maradunk éhesek, miközben értékes tápanyagokkal látjuk el szervezetünket.
Hozzávalók:
4 teáskanál olívaolaj; 4 szál kakukkfű (a leveleket vegyük le); két 400 grammos vajbab konzerv; 500 ml zöldségleves alap; 2 teáskanál teljes kiőrlésű mustár; egy kisebb csomag petrezselyem; 3 csík szalonna; 40 gramm apróra vágott kelkáposzta; 25 gramm mogyoró, durván apróra vágva.
Ízletes és kiadós a póréhagymás-vajbabos leves
Elkészítése:
Melegítsünk fel 1 evőkanálnyi olajat egy nagyobb méretű serpenyőben, alacsony hőfokon. Tegyük bele a póréhagymát, a kakukkfüvet és a fűszereket. Fedjük le és süssük 15 percen át, míg meg nem puhul, hozzáadva egy kevés vizet, ha ragadni kezdene.
A vajbabot a konzervlével együtt öntsük a serpenyőbe ezután, majd adjuk az egészhez a zöldségleves alaplét és a mustárt. Forraljuk fel az ételt és főzzük 3-4 percen át, míg forró nem lesz.
Ezt követően a levest keverjük át turmixgéppel, majd kavarjuk bele a petrezselyet és ellenőrizzük a fűszereket is.
A bacon-t egy másik, nem ragadós serpenyőbe helyezzük, s közepes hőfokon süssük 3-4 percig, míg ropogóssá nem válik. Tegyük félre. Tegyük a fennmaradó 1 teáskanál olajat a serpenyőbe, majd a kelkáposztát és a mogyorót. Süssük roppanósra őket időnként megkeverve.
A bacon-t vágjuk kisméretű csíkokra, majd keverjük a káposztás mixbe.
Melegítsük fel a levest, s ha túl sűrű, adjunk hozzá egy kevés vizet. Tálaljuk a kész baconos-kelkáposztás keverékkel.
Jó étvágyat hozzá!
L.A.