Ricottás torta liszt nélkül

Egy finom desszert, mely nem hizlal, így bűntudat nélkül fogyasztható.
Ennek az édességnek az alapanyaga a ricotta, melytől a finomság édes és selymes lesz. Ehhez társul egy kis mascarpone, melynek köszönhetően a sütemény ellenállhatatlan lesz. Egy kellemes ebéd vagy vacsorát követően igazi könnyű finomság az asztalon.
Hozzávalók:
25 dkg krémes ricotta
25 dkg mascarpone
3 db közepes méretű tojás szétválasztva
12 dkg átszitált porcukor
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
10 dkg aszalt vörös áfonya
1 csipet só
vaníliával kevert porcukor a tálaláshoz
Elkészítés:
A tortaforma alját és oldalát sütőpapírral kibélelem, a sütőt előmelegítem.A tojásokat szétválasztom, a fehérjét a csipet sóval kemény habbá verem, majd félreteszem. A tojások sárgáit elektromos habverővel, a porcukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig keverem.Folyamatos keverés mellett előbb a ricottát adom a keverékhez, majd a mascraponét, végül alaposan elkeverem az egészet. Ezt követően egy nagy kanállal beleteszem a fehérjehabot és az áfonya egy részét. Ha minden meg van, akkor mehet a tortaformába. Előmelegített sütőben körülbelül 35-40 percig sütöm. A végén pedig porcukorral és áfonyával díszítem.
N.O.