2022. 02. 28. - 10:50

Sajtos-brokkolis csirke kagylótésztával

Sajtos-brokkolis csirke kagylótésztával

Kiadós, egészséges összetevőkkel készülő ebédet, vacsorát szeretnénk? A sajtos-brokkolis csirke tésztával remek választás lehet.

Egészséges fogásokat nem nehéz készíteni, csupán megfelelő összetevők kellenek hozzá, kiváló arányban! Lássuk, hogyan állítsuk össze a sajtos-brokkolis csirkét tésztával!
 
Hozzávalók: 2 evőkanál olívaolaj; 2 csirkemell, 2 cm-es darabokra vágva; só ízlés szerint; bors, ízlés szerint; 75 g vöröshagyma - körülbelül fél hagyma, felkockázva; 2 gerezd zúzott fokhagyma; 2 csésze csirkehúsleves (480 ml); 3 csésze víz (720 ml); 455 gramm tészta; 1 kg brokkoli, vagy egy teljes fej; fél teáskanál cayenne por; negyed teáskanál szerecsendió; 240 ml tej; 200 gramm reszelt cheddar sajt.
 
Ízletes és egészséges: sajtos-brokkolis csirke kagylótésztával
Ízletes és egészséges: sajtos-brokkolis csirke kagylótésztával
 
Elkészítés
 
Melegítsünk olívaolajat egy nagyobb serpenyőben, közepes lángon. Tegyük bele a csirkemelleket, sózzuk, borsozzuk és hagyjuk, hogy a csirkemell egyik oldala megpiruljon.
 
Fordítsuk meg a csirkét, adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát.
 
Ha a csirke mindkét oldala megpirult, öntsük az egészhez a csirkeleves alaplét, a vizet és a tésztát.
 
Keverjük meg az összetevőket és fedjük be fedővel. Forraljuk fel. Ha elkezd forrni, vegyük le a fedőt és újra keverjük át az ételt.
 
Csökkentsük a hőt, majd egy újabb keverést követően fedjük le a serpenyőt és 20 percig pároljuk az ételt.
 
Ezután ismét vegyük le a fedőt és szórjuk a serpenyőbe a brokkolit is. Kevergessük állandóan, amíg a folyadék nagy része el nem párolog.
 
Öntsünk tejet az ételhez, adjuk hozzá a cheddar sajtot és keverjük, amíg meg nem olvad és kellemes állagú sajtos szósz jön létre.
 
Végül adjunk hozzá sót és borsot (ízlés szerint), cayenne-t és szerecsendiót. Keverjük át még egyszer és tálaljuk!
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.