2019. 02. 18. - 12:00

Sajtos, krémes tészta maradék pulykával

Sajtos, krémes tészta maradék pulykával

Ha nehezen tudunk mit kezdeni a tegnapi ebédről megmaradt pulykahússal, készítsük el tésztával! Íme egy remek recept, hogy a lehető legfinomabb formában „szülessen újjá”.

A tésztarajongók általában lecsapnak egy új receptre, amelyben kedvenc tésztájukhoz keverhetnek finom hozzávalókat.
 
A krémes, sajtos tészta pulykahússal kihagyhatatlan ajánlat. De lássuk, hogyan készül.
 
Hozzávalók:
 
300 gramm száraz tészta, penne vagy fusili; 2 evőkanál olaj, plusz egy kevés a kiolajozáshoz; 4 füstölt szalonnacsík, vékonyra vágva; 1 finomra vágott hagyma; 500 gramm paradicsom-bazsalikom tésztaszósz; 150 ml tejszín; 350-500 gramm főtt pulyka, kis kockákra vágva; 75 gramm Cheddar sajt, durván reszelve.
 
A pulykakockákkal készült húsos tészta igazán finom és telítő
A pulykakockákkal készült húsos tészta igazán finom és telítő
 
Töltsünk meg egy serpenyőt félig vízzel és forraljuk fel. Tegyük bele a tésztát és főzzük 10 percig, vagy amíg kellően puha nem lesz.
 
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Olajozzunk ki egy nagy, sekély, kb. 2,5 literes lasagne-ás tálat, vagy hasonló jellegű edényt.
 
Melegítsük fel az olajat egy nagyobb serpenyőben és süssük meg a szalonnát, illetve a hagymát 8 percen át, míg aranybarnára nem sül. Keverjük bele a tésztaszószt és a krémet.
 
A tészta főzővizéből adjunk a keverékhez kb. 1 decinyit és forraljuk fel az egészet. Ezután adjuk hozzá a pulykafalatokat és fűszerezzük őrölt fekete borssal.
 
A tésztát szűrjük le, majd tegyük vissza a tűzre az edényt és keverjük össze a pulykás mixet a tésztával.
 
Végül az egészet öntsük össze a kiolajozott edénybe és szórjuk meg sajttal. Süssük 15-20 percen át, míg a sajt megolvad és barnássá nem válik. Forrón kínáljuk.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.