2018. 04. 03. - 10:32

Saláta, ahogy még sohasem csináltad!

Saláta, ahogy még sohasem csináltad!

Ahogy érkezik a kellemes idő, úgy vágyunk egyre inkább könnyed, friss összetevőkre ételeinkben. A saláták élen járnak ezen a téren – a legmegszokottabbakat azonban gyorsan megunhatjuk. Készítsük el kicsit másképp a jégsalátát!

A saláta frissen és roppanósan a legfinomabb – különösen jó, ha megfelelő összetevőket válogatunk hozzá. Kivételesen azonban ne a megszokott módon készítsük el.
 
Rendhagyó formában egészen érdekes lesz!
 
A klasszikus jégsalátát az alábbi módon vegyítsük salátába.
 
A salátaszeletet öntettel kell leönteni, majd rápakolni a hozzávalókat
A salátaszeletet öntettel kell leönteni, majd rápakolni a hozzávalókat
 
Hozzávalók:
 
Jégsaláta, szeletekre vágva; 170 gramm kéksajt; 2/3 csésze majonéz; növényi olaj; fehérecet; koktélparadicsom; bacon falatok; metélőhagyma.
 
Elkészítése:
 
Vágjuk szeletekre a salátát. Mielőtt elkezdjük készíteni, győződjünk meg arról, hogy eleget állt a hűtőben, ugyanis hidegen és ropogósan a legjobb.
Szárítsuk meg a szeleteket. Egy tálban közben készítsük el a kéksajtos öntetet: először a sajtot tegyük a tálba, majd adjuk hozzá a majonézt, az olajat és az ecetet.
 
Keverjük jól össze.
 
A saláta fogyasztásához érdemes tudni, hogy először az öntetet kell ráönteni, ugyanis az rahasztóként működik. Ezután rakosgassuk rá a paradicsomot, bacon-t, metélőhagymát, s végül még egy kanálnyi öntettel locsoljuk meg.
 
Nagyszerű ízt érünk el!
 
B.A.
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.