2019. 06. 03. - 11:40
Spagetti füstös szalonnával és paradicsommal

A tésztás ételek általában sikert aratnak és könnyen elkészíthetők. Ha szeretjük a változatosságot, érdemes kipróbálnunk bármilyen ízesítéssel – például paradicsommal és füstös szalonnával.
A tésztakedvelők mindig örülnek egy újabb receptnek, melyben az alapanyag adott, de az ízesítés más. Ezúttal a szalonnás-paradicsomos változatot próbálhatják ki, amely kellően meg van bolondítva fokhagymával és sajttal is, a felülmúlhatatlan ízélmény érdekében.
Lássuk, hogy készíthető el.

Füstös szalonnával és paradicsommal készített tészta
Hozzávalók: 400 gramm spaghetti, 1 evőkanál olíva olaj; 120 gramm füstölt szalonnacsík; 1 hagyma, finomra vágva; 1 fokhagymagerezd, finomra szeletelve; 1 teáskanál édes füstölt paprika; 2 x 400 gramm (dobozos) apróra vágott paradicsom; reszelt sajt.
Tegyünk fel egy nagyobb edény vizet forralni és főzzük meg a tésztát az utasítások szerint. Eközben melegítsük fel az olajat egy nem tapadós serpenyőben és süssük a bacon-t 3-4 percig, amíg el nem kezd ropogóssá pirulni.
Keverjük bele a hagymát és süssük további 3-4 percen át, majd adjuk hozzá a fokhagymát és a füstölt paprikát. Főzzük az egészet további 1 percig.
Öntsük a serpenyőbe a paradicsomot, forraljuk fel az egészet – kb. 5 percig -, míg kellően sűrűvé nem válik, s keverjük meg gyakran.
Szűrjük le a tésztát, majd keverjük össze a szósszal és tálaljuk sajttal megszórva!
Jó étvágyat hozzá.
L.A.