2019. 06. 03. - 11:40

Spagetti füstös szalonnával és paradicsommal

Spagetti füstös szalonnával és paradicsommal

A tésztás ételek általában sikert aratnak és könnyen elkészíthetők. Ha szeretjük a változatosságot, érdemes kipróbálnunk bármilyen ízesítéssel – például paradicsommal és füstös szalonnával.

A tésztakedvelők mindig örülnek egy újabb receptnek, melyben az alapanyag adott, de az ízesítés más. Ezúttal a szalonnás-paradicsomos változatot próbálhatják ki, amely kellően meg van bolondítva fokhagymával és sajttal is, a felülmúlhatatlan ízélmény érdekében.
 
Lássuk, hogy készíthető el.
 
Füstös szalonnával és paradicsommal készített tészta
Füstös szalonnával és paradicsommal készített tészta
 
Hozzávalók: 400 gramm spaghetti, 1 evőkanál olíva olaj; 120 gramm füstölt szalonnacsík; 1 hagyma, finomra vágva; 1 fokhagymagerezd, finomra szeletelve; 1 teáskanál édes füstölt paprika; 2 x 400 gramm (dobozos) apróra vágott paradicsom; reszelt sajt.
 
Tegyünk fel egy nagyobb edény vizet forralni és főzzük meg a tésztát az utasítások szerint. Eközben melegítsük fel az olajat egy nem tapadós serpenyőben és süssük a bacon-t 3-4 percig, amíg el nem kezd ropogóssá pirulni.
 
Keverjük bele a hagymát és süssük további 3-4 percen át, majd adjuk hozzá a fokhagymát és a füstölt paprikát. Főzzük az egészet további 1 percig.
 
Öntsük a serpenyőbe a paradicsomot, forraljuk fel az egészet – kb. 5 percig -, míg kellően sűrűvé nem válik, s keverjük meg gyakran.
 
Szűrjük le a tésztát, majd keverjük össze a szósszal és tálaljuk sajttal megszórva!
 
Jó étvágyat hozzá.
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.