2018. 01. 22. - 11:40

Sült csirke citrusokkal és hagymával

Sült csirke citrusokkal és hagymával

Könnyű, mégis nagyon ízletes kombináció – az egész család örömére. A csirke citrommal, naranccsal, hagymával és finom fűszerekkel egyedi ízélményt biztosít.

Ha szeretjük a csirkét, bizonyára számos változatát kipróbáltuk már és vannak kedvenc ízkombinációink.

Bizonyos azonban, hogy minden lehetőséget még nem aknáztunk ki.

Itt van például egy igen egyszerűen elkészíthető verzió, a citrusos-hagymás csirke, melyet az egész família a szívébe zárhat!

A csirkecombokat öntsük le az ízletes keverékkel

A csirkecombokat öntsük le az ízletes keverékkel

Hozzávalók:

¼ csésze olíva olaj; 2-3 fokhagyma gerezd; 1 narancs leve; 1 citrom leve; 2 evőkanál cukor; 1 evőkanál kevert szárított gyógynövény; fél teáskanál paprika; ¼ teáskanál szárított chili pelyhek; só és bors; vöröshagyma; 1 szeletelt narancs és 2 kisebb citrom, szeletelve.

A hozzávalókat keverjük össze egy kimérő edényben, kivéve a hagymát és a szeletelendő citromokat, narancsot.

Kisütés után ilyen finom és ropogós lesz a citrusos csirke

Kisütés után ilyen finom és ropogós lesz a citrusos csirke

Rakosgassuk sütőtepsibe a csirkecombokat, s öntsük rá a keveréket. Fordítgassuk meg benne, hogy mindkét oldalukra jusson.

Majd oszlassuk el közöttük a karikákra vágott hagymát, s rakosgassuk rá a citrom- és a narancsszeleteket is.

Sózzuk és borsozzuk meg, ha még szükséges.

Majd süssük ki a sütőben a csirkét a szokásos módon. 

B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.