Sült csirke citrusokkal és hagymával
Könnyű, mégis nagyon ízletes kombináció – az egész család örömére. A csirke citrommal, naranccsal, hagymával és finom fűszerekkel egyedi ízélményt biztosít.
Ha szeretjük a csirkét, bizonyára számos változatát kipróbáltuk már és vannak kedvenc ízkombinációink.
Bizonyos azonban, hogy minden lehetőséget még nem aknáztunk ki.
Itt van például egy igen egyszerűen elkészíthető verzió, a citrusos-hagymás csirke, melyet az egész família a szívébe zárhat!
A csirkecombokat öntsük le az ízletes keverékkel
Hozzávalók:
¼ csésze olíva olaj; 2-3 fokhagyma gerezd; 1 narancs leve; 1 citrom leve; 2 evőkanál cukor; 1 evőkanál kevert szárított gyógynövény; fél teáskanál paprika; ¼ teáskanál szárított chili pelyhek; só és bors; vöröshagyma; 1 szeletelt narancs és 2 kisebb citrom, szeletelve.
A hozzávalókat keverjük össze egy kimérő edényben, kivéve a hagymát és a szeletelendő citromokat, narancsot.
Kisütés után ilyen finom és ropogós lesz a citrusos csirke
Rakosgassuk sütőtepsibe a csirkecombokat, s öntsük rá a keveréket. Fordítgassuk meg benne, hogy mindkét oldalukra jusson.
Majd oszlassuk el közöttük a karikákra vágott hagymát, s rakosgassuk rá a citrom- és a narancsszeleteket is.
Sózzuk és borsozzuk meg, ha még szükséges.
Majd süssük ki a sütőben a csirkét a szokásos módon.
B.A.