2020. 03. 23. - 12:00

Sült kukorica falat – magában és köretnek is kiváló

Sült kukorica falat – magában és köretnek is kiváló

Kevesebb, mint félóra alatt elkészíthetők, ízletes és többféle ételhez fogyaszthatók a csemegekukorica-darabkák.

A könnyű kukorica-szeletek tökéletes kísérők sült csirke vagy sertéshús mellé, de kisgyermekeknek is tökéletesek lehetnek csemegének, vagy reggelire, avokádóval és tojással.
 
Lássuk, hogyan készülnek.kukoricaszelet_1
 
Hozzávalók: 300 gramm csemegekukorica; 3 újhagyma, finomra vágva; 3 tojás; 30 ml tej; 75 gramm sima liszt; fél teáskanál cayenne bors; növényi olaj a sütéshez; só és frissen őrölt bors.
 
Elkészítése
 
A kukoricát és au újhagymát tegyük egy tálba. Verjük fel a tojást a tejjel, majd a keveréket öntsük a kukoricára és a hagymára.
 
Keverjük meg jól, sózzuk és borsozzuk. Szűrjük össze a lisztet a cayenne borssal és keverjük bele a kukoricás mixbe.
 
Öntsünk olajat egy nagyobb méretű serpenyőbe. Melegítsük fel, s teszteljük egy apró darabka tésztával. Ha megfelelően meleg az olaj, a széle buborékolni kezd.
 
Minden kukoricaszelethez két evőkanálnyi tésztát tegyünk az olajba. Egyszerre 4-5 darabnak is bele kell férnie.
 
Addig süssük, míg mindkét oldala enyhén aranybarna nem lesz (persze megfordítva egyszer a szeleteket).
 
A kukoricaszeleteket papírtörlőre szedjük ki a serpenyőből, hogy lecsöpögjön róluk az olaj, majd tartsuk melegen alacsony hőfokon a sütőben.
 
Jó étvágyat hozzájuk!
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.