2018. 03. 05. - 11:20

Sült rizs csirkével – a legízesebb módon

Sült rizs csirkével – a legízesebb módon

Míg tart a hűvösebb idő, a tartalmasabb ételek is sokkal jobban esnek. A sült rizs csirkével és zöldségekkel igen kiadós és ízletes keverék, melynek elkészítése sem vesz igénybe sok időt.

Szeretnénk valami kiadós, finom ebédet vagy vacsorát a még hideg, tél végi időben? Szavazzunk a sült rizsre, amely csirkével és zöldségekkel párosítva éppen megfelel majd az igényeinknek.

Lássuk, hogyan készíthető el.

A sült rizshez, húshoz és hagymához adjuk hozzá a zöldségeket

A sült rizshez, húshoz és hagymához adjuk hozzá a zöldségeket

Hozzávalók:

2 evőkanál olaj, két részletben felhasználva; 1 csésze hagyma, felvágva; kb. 350 gramm bőr nélküli csirke (választható), amelyet falatnyit méretűre vágunk, de helyette bőr nélküli sertéshús kockákat is alkalmazhatunk; fél evőkanál vaj; kóser só; őrölt bors; fél teáskanál szezám olaj; 2 felvert tojás; 2 csésze hideg, megfőzött rizs, a szemeket különítsük el villával; 1 gerezd zúzott fokhagyma; 1 csésze fagyasztott borsó és sárgarépa; 2 evőkanál szójaszósz, vagy kicsit kevesebb, ízlés szerint; 4 zöldhagyma (választható), felvágva.

Elkészítése:

Egy nagyobb serpenyőben melegítsünk fel 1 evőkanálnyi olajat közepes hőmérsékleten. Tegyük bele a felvágott hagymát és pirítsuk, míg barnás színűek nem lesznek – kb. 8.10 percig. Adjuk hozzá a húst, sózzuk és borsozzuk meg.

Főzzük az egészet 3-5 percig, míg a hús is átfő. Vegyük ki a serpenyőből a hagymát és a húst és tegyük félre.

Végül a szójaszószt és a főtt tojást is keverjük a mixbe

Végül a szójaszószt és a főtt tojást is keverjük a mixbe

A felvert tojást sózzuk meg. A fél evőkanál vajat és az olajat tegyük a serpenyőbe, majd öntsük bele a tojásokat. Főzzük meg a tojást, időnként megkeverve. Ha szükséges, spatula segítségével szedjük kisebb részekre. Ezután ezt is vegyük ki a serpenyőből és tegyük félre.

Növeljük a hőmérsékletet közepesre, s a fennmaradó 1 evőkanálnyi olajat öntsük a serpenyőbe. Ha már forró, tegyük bele a főtt rizst, a hagymát, a húst és a fokhagymát. Főzzük össze időnként megkeverve, míg minden kellően átmelegszik – kb. 5 percig.

Adjuk végül hozzá a felolvasztott borsót és répát, a szójaszószt, a tojást a rizses keverékhez és pirítsuk 1 percig – kombináljuk jól össze.

A kész ételt végül zöldhagymával díszíthetjük.

B.A.

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.