2019. 07. 29. - 11:20

Tészta nyárra: krémes cukkini tészta borsóval

Tészta nyárra: krémes cukkini tészta borsóval

A nyári jellegű tésztakülönlegességeknek egyértelműen jót tesznek a friss, szezonális hozzávalók. Aki szereti a cukkinit, próbálja ki krémes tésztaváltozatban, zöldborsóval!

A tésztakedvelők nyáron valósággal dúskálhatnak az újabb és újabb ötletekben. A szezonális hozzávalók rengeteget segítenek abban, hogy minél fantáziadúsabb ételeket alkothassunk.
 
Lássuk, hogyan készül a krémes cukkinis tészta zöldborsóval.
 
Ínycsiklandó nyári étel a cukkinis tészta zöldborsóvalÍnycsiklandó nyári étel a cukkinis tészta zöldborsóval
 
Hozzávalók:
 
1 evőkanál olívaolaj; fél vöröshagyma, finomra vágva; 1 fokhagyma gerezd, finomra vágva vagy reszelve; 1 cukkini, szeletelve; 85 gramm fagyasztott borsó, hideg víz alatt leolvasztva; 110 gramm reszelt sajt; 100 ml tejszín; maréknyi friss petrezselyem, apróra vágva; 140 gramm teljes kiőrlésű tészta, a csomagolás utasításai szerint megfőzve; só és bors.
 
Elkészítése
 
Melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben, s néhány percig finoman süssük rajta a vöröshagymát, a fokhagymát és a cukkint. Keverjük bele a borsót és melegítsük néhány percig, hogy átmelegedjen.
 
Adjuk hozzá a sajtot és a tejszínes krémet. Fűszerezzük sóval és borssal, majd melegítsük óvatosan, 4-5 percig. A végén tegyük az ételbe a petrezselyem és a tészta többségét.
 
Tegyük át egy tálba vagy tálcára, s találjuk azonnal, a megmaradt petrezselyemmel körítve.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.