2018. 04. 23. - 10:25
Több verzió - készítsünk otthonra üveges salátát!
Ha ételeinkhez gyakran fogyasztunk zöldségeket, frissen vagy eltéve, ideális előre elkészítenünk üvegekben különféle salátákat. Bármilyen típusokat variálhatunk benne.
Sokan szeretik a savanyúságot vagy a friss zöldségeket ebédjük, vacsorájuk mellé. Egy idő után azonban meg lehet unni, ha ugyanazokat váltogatjuk.
Érdemes hosszabb távra tervezni: többféle, finom zöldségkeveréket készíthetünk el egyszerűen, legalább négyféle variációban.
Hogyan?
A nagyobb méretű befőttes üveg igazi sztár a konyhában. Könnyen tárolhatunk benne bármit, amelyet apránként szeretnénk elfogyasztani. Ha jól lecsukjuk, nem szivárog belőle semmi, nem fonnyadnak meg a zöldségek.
Variációk egy salátára - minden kedvencünk belekerülhet
Szerezzünk be belőle néhányat, s ezekben készítsük el a rétegezett salátát a következőképpen. Először a választott öntetet tegyük bele az üvegbe.
Rétegezzük legalulra a hagymát, mivel ha ázik az öntetben, az segít kihozni az igazán erős hagymaízt és megelőzi a kellemetlen hagymás leheletet is.
A következő réteg legyen olyan, amely nem szívja be az öntetet: sárgarépa, koktélparadicsom, cukorborsó vagy csicseriborsó.
Folytassuk a rétegezést választott zöldségekkel, s olyan szorosan rakjuk, amennyire csak lehet. Lényeges, hogy minél kevesebb levegő legyen az üvegben, mert annál hosszabb ideig marad friss a saláta. Utolsó rétegként belekerülhet sajt vagy dió is, ezek mindenképp a saláta tetejére kerüljenek.
Tegyük fel a fedelet az üvegre, majd helyezzük hűtőbe az egészet.
Használatkor pedig csak vegyünk ki belőle egy tálba és keverjük meg.
B.A.