Tojástekercs-falatkák ínyenceknek!
A tojástekercseket rákhússal, de akár egyéb darált hússal is készíthetjük. Kicsit több mint fél óra alatt megsül, s előételnek, de akár esti főételnek is ideális.
Ha valami igazi különlegességet ennénk, bízzuk magunkat a 40 perc alatt elkészíthető tojástekercsre!
A benne levő rákhúst helyettesíthetjük mással is, a lényeg az, hogy darált, vagy nagyon apróra vágott formában van rá szükségünk.
Összetevők:
Főtt rákhús (vagy egyéb hús); krémsajt, lágy; 2 teáskanál zúzott fokhagyma; 1/3 csésze zöldhagyma, vágva; 1 evőkanál Worcestershire szósz (kevesebb is használható belőle); 12-14 tekercs; 2-3 csésze növényi olaj a sütéshez.
A tekercsbe töltsük bele a tölteléket
Amennyiben készen nem tudunk beszerezni tekercset, saját kezűleg is kisüthetjük.
A chapati, azaz a tekercs elkészítéséhez használjunk 6 púpozott evőkanálnyi finomlisztet, 1 csipet sót, 1 deciliter vizet. Annyi lisztet használjunk, amekkora tekercset készítenénk.
A lisztet keverjük el kevéske sóval, majd adagoljunk hozzá langyos vizet: rugalmas és puha tésztát kapunk, amely nem ragad. 10 percre tegyük félre pihenni. Ezután lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát, 3 mm vastagra. Nagyjából 30 cm átmérőjű tésztát készítsünk.
Tojástekercs elkészítése:
Egy tepsibe fektessünk sütőpapírt. Melegítsük előre a sütőt 95 fokra.
A kész tekercsek ínycsiklandó látványt nyújtanak!
Egy nagy tálban keverjük össze a krémsajtot, a zúzott fokhagymát, a zöldhagymát és a Worcestershire szószt. Forgassuk bele a húst is, amíg kellően össze nem állnak és tegyük félre.
Hajtsunk ki egy tekercset, s töltsük meg 3 evőkanálnyi töltelékkel. Mindegyik tekercsnek csak a közepén legyen belőle.
Amikor behajtogatjuk, legyünk óvatosak. A sarkakat nyomjuk jobban össze. A kész tekercseket helyezzük ezután a kibélelt tepsibe.
Melegítsük fel az olajat serpenyőben, kb. 180 Celsius fokosra. Ha már meleg, süssük meg benne a tekercseket, egyszerre 2-3 darabot. Mindkét oldaluk legyen aranybarna.
A kész tekercseket csöpögtessük le papírtörlőn.
B.A.