Tökéletes együttes: mézes-fokhagymás csirke
Kellemeset a hasznossal – A csirkefalatok kedvelőinek mindenképpen kedvükre való lesz ez a finomság, hiszen egy jó ízesítés csodákra képes. A mézzel és fokhagymával ráadásul egészségünk is jól jár!
A népszerű nyári falatok közül nem hiányozhat a csirkemell sem, valamilyen újszerű ízesítéssel. Próbáljuk ki a mézes-fokhagymás mártást, amely nemcsak feledhetetlenné teszi az ízt, hanem egészségünket is biztosítja.
Hozzávalók:
Négy darab kicsontozott csirkemell; kóser só; őrölt bors; 1 evőkanál nem sós vaj; 2 evőkanál; 1 teáskanál zúzott fokhagyma; 1 teáskanál kakukkfű; 1/3 csésze méz; 450 gramm zöldbab, vágva; koktélparadicsom.
A csirkéhez citromot is adhatunk, lé vagy reszelt héj formájában.
A csirkemellek megpirítása után a szósszal és a zöldségekkel is keverjük össze őket
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Szórjuk meg a csirkét sóval és borssal, mindkét oldalon. Melegítsünk fel egy nagy sütőedényben 1 evőkanálnyi vajat. Adjuk hozzá a fűszerezett csirkét, bőr nélkül, süssük mindkét oldalon, míg aranybarna nem lesz – kb. 3-5 percig. Vegyük ki a serpenyőből a csirkét és tegyük félre.
A felesleges zsírt csepegtessük le, 1 evőkanálnyi hagyva a serpenyőben. Ismét melegítsük fel, majd tegyük bele a fokhagymát és főzzük, kevergessük folyamatosan, míg illatos nem lesz – kb. 1 percig. Adjuk hozzá a szárított kakukkfüvet, a citromhéjat vagy levet. A szószt forraljuk fel és keverjük meg. A hőfokot csökkentsük minimálisra.
A kész csirkemellek ideálisak a zöldségkörettel
A csirkéket tegyük vissza a serpenyőbe és fedjük be a szósszal. Ezután sűrítsük be őket a serpenyő egyik felébe, a másikba öntsük bele a zöldbabot és a paradicsomot. Tegyük az egészet a sütőbe és süssük, míg teljesen át nem sülnek a csirkemellek – nagyjából 20-25 percig.
Hagyjuk a csirkét állni néhány percig, mielőtt felszolgáljuk. Jó étvágyat hozzá!
B.A.