2018. 02. 26. - 11:25

Tökély: nutellás sajtkrémes sütiszelet

Tökély: nutellás sajtkrémes sütiszelet

Amíg még a hideg idő az úr, legszívesebben a dekadens, krémes, nehezebb süteményeket fogyasztjuk. Nem kivétel ezek közül a nutellás sajtkrémes szelet sem, amely igazi élményt ígér.

Kakaós keksz alap, nutella és bőséges sajtkrém – nem is lehetne ínycsiklandóbb párosítás, különösen egy kellemes téli délutánra.

Mindet egyben megkapjuk, ha elkészítjük a nutellás sajtrémes süteményt, melyhez nem kell sok idő, csak egy jó konyhai robotgép.

A kekszes alaprétegre kétféle krém kerül

A kekszes alaprétegre kétféle krém kerül

Lássuk, mi kell hozzá?

Hozzávalók:

2 csészényi csokoládés szendvicskeksz, kb. 32 darab, robotgépben összetörve (a krémet szedjük ki belőle. Oreo vagy hasonló keksz például jó alap); ¼ csésze sótlan vaj, megolvasztva; 453 gramm krémsajt, lágy; 2 tojás, szobahőmérsékleten; fél csésze finomított cukor; 5 evőkanál tej, elválasztva – tejszín is lehet; 1 teáskanál vaníliakivonat; 1/3 csésze Nutella.

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt, kb. 170 Celsius fokra. Olajozzunk vagy zsírozzunk ki egy sütőtepsit vagy fektessük bele a sütőpapírt. Bizonyosodjunk meg arról, hogy a sarkakban megfelelően fekszik a papír.

„Járassuk” a konyhai robotgépben a kekszeket, amíg morzsaszerűek nem lesznek. Adjuk hozzá a vajat, s keverjük tovább. Ezután oszlassuk el a keveréket egyenletesen a tepsiben.

Süssük 12 percig, majd tegyük félre hűlni.

Az elkészült nutellás-sajtkrémes süti ínycsiklandó látvány

Az elkészült nutellás-sajtkrémes süti ínycsiklandó látvány

Tisztítsuk ki a robotgépet. Majd öntsük bele a krémsajtot, a tojásokat, a cukrot, 4 evőkanál tejet és a vaníliakivonatot. Forgassuk, míg lágy nem lesz az egész keverék.

A mix felét ezután óvatosan öntsük a kekszes alapra, a másik felét hagyjuk a gépben. A tepsit tegyük a hűtőbe 20 percre, hogy a rétegek megszilárduljanak.

A konyhagépben hagyott maradék keverékhez töltsük a Nutellát és a maradék tejet, s keverjük össze alaposan a krémsajttal.

Végül ezt a keveréket is öntsük rá a kekszes alapra. Oszlassuk el szép egyenletesen. Süssük 30-35 percen át, míg a teteje csillogni nem kezd. Hagyjuk hűlni a rácson, majd ha már kellően hűs, tegyük a hűtőszekrénybe.

Kínálás előtt kocka alakúra vágjuk őket.

B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.