Tökély: nutellás sajtkrémes sütiszelet
Amíg még a hideg idő az úr, legszívesebben a dekadens, krémes, nehezebb süteményeket fogyasztjuk. Nem kivétel ezek közül a nutellás sajtkrémes szelet sem, amely igazi élményt ígér.
Kakaós keksz alap, nutella és bőséges sajtkrém – nem is lehetne ínycsiklandóbb párosítás, különösen egy kellemes téli délutánra.
Mindet egyben megkapjuk, ha elkészítjük a nutellás sajtrémes süteményt, melyhez nem kell sok idő, csak egy jó konyhai robotgép.
A kekszes alaprétegre kétféle krém kerül
Lássuk, mi kell hozzá?
Hozzávalók:
2 csészényi csokoládés szendvicskeksz, kb. 32 darab, robotgépben összetörve (a krémet szedjük ki belőle. Oreo vagy hasonló keksz például jó alap); ¼ csésze sótlan vaj, megolvasztva; 453 gramm krémsajt, lágy; 2 tojás, szobahőmérsékleten; fél csésze finomított cukor; 5 evőkanál tej, elválasztva – tejszín is lehet; 1 teáskanál vaníliakivonat; 1/3 csésze Nutella.
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt, kb. 170 Celsius fokra. Olajozzunk vagy zsírozzunk ki egy sütőtepsit vagy fektessük bele a sütőpapírt. Bizonyosodjunk meg arról, hogy a sarkakban megfelelően fekszik a papír.
„Járassuk” a konyhai robotgépben a kekszeket, amíg morzsaszerűek nem lesznek. Adjuk hozzá a vajat, s keverjük tovább. Ezután oszlassuk el a keveréket egyenletesen a tepsiben.
Süssük 12 percig, majd tegyük félre hűlni.
Az elkészült nutellás-sajtkrémes süti ínycsiklandó látvány
Tisztítsuk ki a robotgépet. Majd öntsük bele a krémsajtot, a tojásokat, a cukrot, 4 evőkanál tejet és a vaníliakivonatot. Forgassuk, míg lágy nem lesz az egész keverék.
A mix felét ezután óvatosan öntsük a kekszes alapra, a másik felét hagyjuk a gépben. A tepsit tegyük a hűtőbe 20 percre, hogy a rétegek megszilárduljanak.
A konyhagépben hagyott maradék keverékhez töltsük a Nutellát és a maradék tejet, s keverjük össze alaposan a krémsajttal.
Végül ezt a keveréket is öntsük rá a kekszes alapra. Oszlassuk el szép egyenletesen. Süssük 30-35 percen át, míg a teteje csillogni nem kezd. Hagyjuk hűlni a rácson, majd ha már kellően hűs, tegyük a hűtőszekrénybe.
Kínálás előtt kocka alakúra vágjuk őket.
B.A.