2019. 01. 14. - 11:40
Tonhalas rakott tészta fél óra alatt
Ha kedveljük a tésztaféléket, vessünk egy pillantást erre a mennyei kombinációra: a tonhalas rakott tésztához nem kell sok összetevő, s mindössze 30 perc alatt kiváló ételt tehetünk az asztalra.
A tésztarajongók számára mindig van új a nap alatt. Az alap összetevőt, mely számos formában kapható, bátran ki lehet próbálni különféle feltétekkel. A tonhalas rakott tészta az egyik legjobb választás.
Lássuk, hogyan készül.
Hozzávalók: 600 gramm tészta – fusili, penne vagy farfalle; 50 gramm vaj; 50 gramm sima liszt; 600 ml tej; fél teáskanál mustárpor; 200 gramm érett cheddar sajt reszelve; 100 gramm édes kukorica leszűrve; 100 gramm borsó; 3 tavaszi hagyma szeletelve; 2 x 185 gramm tonhal, leszűrve.
A tonhalas rakott tészta egyik kedvenc ételünk lehet
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180 Celsius fokra. Főzzük meg a tésztát egy edényben forrásban levő vízben, a csomagoláson levő utasítás szerint. Szűrjük le és tegyük félre.
Készítsük el a szószt: olvasszuk meg a vajat alacsony hőmérsékleten és keverjük bele a lisztet egy fakanállal. Főzzük 1 percig, amíg a keverék kissé megbarnul.
Lassan keverjük bele a tejet, az adagolás közben mindig kavarjuk simára a mixet. Majd adjuk hozzá a mustár port, majd főzzük a keveréket, amíg kellően sűrű nem lesz ahhoz, hogy bevonja a kanál hátulját.
Vegyük le a tűzről a serpenyőt, s keverjük a mixbe a sajtot, a kukoricát, a borsót és a tavaszi hagymát. Fűszerezzük sajttal és borssal, majd adjuk hozzá a főtt tésztát.
A tonhalat kanalazzuk a sütőedény aljára, majd öntsük rá a tésztát és a szószt. Oszlassuk el egyenletesen a keveréket és tegyük a tetejére a reszelt sajtot.
Süssük 15-20 percig, vagy amíg a szósz buborékolni nem kezd és aranybarnássá válik.
Jó étvágyat hozzá!
L.A.