2017. 06. 19. - 10:40

Újszerű reggeli: kolbászos-sajtos-tojásos kocka

Újszerű reggeli: kolbászos-sajtos-tojásos kocka

Ha unjuk már a reggeli szendvicseinket, érdemes kipróbálnunk egy merőben új megoldást! Minden benne van, amit szeretünk, de más a forma és az ízvilág is!

Ne együnk nap mint nap ugyanazt, ha már nincs hozzá kedvünk, s legszívesebben meg sem kóstolnánk. Találjunk ki inkább egy másik változatot, amely új, friss ízeket hoz a reggeleinkbe!

A kocka alakúra vágható, tömör finomság pontosan azokat a dolgokat tartalmazza, amelyeket reggelire egyébként is megeszünk.

Kevés összetevőből és hamar elkészíthető a kolbászos-sajtos-tojásos kocka

Kevés összetevőből és hamar elkészíthető a kolbászos-sajtos-tojásos kocka

Hogyan készítsük el?

Hozzávalók:

Ízlési szerinti kolbász; fél közepes, kockákra vágott piros paprika; fagyasztott spenót, felengedve, lecsöpögtetve; 1 csésze cheddar sajt reszelve; 6 tojás; fél csésze tej; fél teáskanál őrölt bors; fél teáskanál só.

Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Zsírozzunk ki egy sütőtepsit és tegyük félre.

Egy méretesebb serpenyőben barnítsuk meg kevés olajon a kolbászt. Adjuk hozzá a piros paprikát és süssük 2-3 percig, amíg meg nem puhulnak. Szűrjük le a zsírt a serpenyőből.

Egy nagy tálban kombináljuk össze a kolbászt és a paprika mixet, a spenótot, a cheddar sajt felét, és keverjük meg alaposan.

Reggelinek, de akár ebédnek is ideális egytálétel

Reggelinek, de akár ebédnek is ideális egytálétel

Készítsünk ki még egy tálat, ebben a tojásokat, a tejet, a sót, borsot keverjük össze. Öntsük a tojásos keveréket egyenletesen a másik mixre, majd vegyítsük össze.

Ezután töltsük az egészet a sütőtepsibe, a tetejére szórjuk a maradék sajtot. A kész finomságot 40-50 percig kell sütni, vagy amíg a teteje nem barnul meg és a tojások kellően át nem sülnek.

B.A.

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.