Ünnepi mini: banános-pudingos pite
Míg tart az ünnepi hangulat, szívesen készítünk akár kisebb aprósüteményeket, melyeket vendégeknek is könnyedén kínálhatunk. A banános-pudingos pite egyike ezeknek!
Akár születésnap, akár karácsonyi vagy húsvéti időszak, az aprósütemények mindig jól jönnek. Könnyen elkészíthetők, kínálhatók vendégeknek, de magunknak is nagy szívességet teszünk egy egyszerű, mégis nagyon finom „sütnivalóval”, amit kávéhoz, teához eszegethetünk.
A banános-pudingos mini pite az egyik kedvencünk lehet.
A muffinformákba először a kekszek kerülnek
Hozzávalók (36 darab mini pitéhez):
226 gramm krémsajt; 3 evőkanál finomított cukor; fél csésze + 1 evőkanál tej; instant vanília puding; 4-5 érett banán; 2 evőkanál narancslé; mini kerek kekszek.
Előszöris, készítsük elő a 36 mini muffin papírt. Valószínűleg több tepsire lesz szükségünk.
Mindegyik muffin papírba helyezzünk egy darab kekszet.
Verjük fel a krémsajtot és a cukrot együtt egy tálban, elektronikus mixer segítségével. Majd lassan adjuk a keverékhez a tejet és verjük tovább, amíg kellően egyenletes nem lesz.
Ezután lassan adjuk hozzá a pudingport, lassú keveréssel. Szedjük le a tál széléről a maradékot, majd további 2-3 percig keverjük a mixerrel az egészet.
A mini banános-pudingos pite előállt
Kanalazzuk a pudingos mixet egy zacskóba, amelynek egyik végét kicsit kivágjuk. Ezen át fogjuk a muffinformákba tölteni a tésztát.
Ha megvan, vágjuk vékony, kerek szeletekre a banánt, és mindegyiket illesszük óvatosan a pudingba.
A megmaradt banánokat áztassuk narancslébe, s szűrjük le rögtön. Így nem fognak megbarnulni.
Ezek kerülnek majd a piték tetejére, melyekre egy-egy kekszet teszünk.
A kész pitéket legalább 2 órán át érdemes a hőtőszekrényben tárolni, mielőtt kínáljuk.
B.A.