2009. 12. 10. - 11:00

Vacsoracsata recept: Oszvald Marika előétele

Tokaji borleves mazsolával
Karácsonyi hangulatban telik az e heti Vacsoracsata. Újabb 5 ismert hazai híresség (Delhusa Gjon, Tóth Vera, Oszvald Marika, Janics Natasa, Rippel Feri) készíti el a - számukra - legfinomabb menüket. A tegnapi napon Oszvald Marika színésznő és az operaszínház tagja, egy mennyei borlevessel kedveskedett vendégeinek.

Hozzávalók:
  • 1 liter tokaji furmint
  • 2 dl asszú bor ( 3 puttonyos) vagy édes szamorodni
  • 4 db tojás
  • 5 dkg mazsola
  • 2 evőkanál cukor
  • 6 - 8 szem szegfűszeg
  • 1 db citrom leve
  • 1 db citrom leve
  • 1 kis rúd fahéj
  • 1 evőkanál liszt
  • 5 - 6 szem egész fekete bors
A mazsolát tálkába tesszük és ráöntjük az aszú bort. Ebben a legjobb, ha egy teljes napig áztatjuk. A furmintot felöntjük 3 dl vízzel és a citromlével, a fahájjal, szegfűszeggel, 1 evőkanálnyi cukorral, csipetnyi sóval, egész fekete borssal lassú tűzön forralt bort készítünk. A tojásokat felütjük, a sárgát elválasztjuk. A tojássárgáját elkeverjük a visszamaradó cukorral, a liszttel és habverővel folyamatosan kevergetve a közben leszűrt forralt borhoz adjuk. Hozzáadjuk a mazsolát is az áztató borral együtt, majd forrón tálaljuk. Tokaji furmint helyett használható somlói is, vagy olaszrizling.

Forrás: http://www.vacsoracsata.hu - Étterem Online

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.