2018. 07. 23. - 11:10

Variációk egy omlettre – avagy hogy süssük trükkösen?

Variációk egy omlettre – avagy hogy süssük trükkösen?

Az omlett tökéletes étel reggelire, de akár vacsorára is. Kellően feltölt, de nem tartalmaz túl sok kalóriát. Nemcsak a megszokott módon készíthetjük el azonban.

Ha szeretjük az omlettet és szívesen próbálunk ki új variációkat, készítsük el ezt a finom és egyszerű tojásos ételt a serpenyő mellőzésével!
 
Hogyan?
 
1.Az első variáció a gofrisütős megoldás: nincs szükségünk másra, mint a tojásokra, tejre, illetve a zöldségekre és esetleg kolbászkockákra, szalonnára, amit az omletthez szeretnénk adni.
 
Bögrében készült omlett
Bögrében készült omlett
 
A sütőt kapcsoljuk be, s öntsük bele a tojásokat, illetve a tejet. Majd szórjuk rá a zöldségeket és egyéb feltéteket, amelyeket szeretnénk. Jöhet a paprika, reszelt sárgarépa, hagyma, sajt is természetesen. Ha a sütő kikapcsol, készen is van az omlett.
 
2.Omlett bögrében: viccesen hangozhat, de a tojást, egy kevés olajjal, sajttal, hagymával, zöldségekkel beletehetjük egy bögrébe is, majd mikrohullámú sütőben kisüthetjük.
 
Az omlettet gofrisütőben is megcsinálhatjuk
Az omlettet gofrisütőben is megcsinálhatjuk
 
Természetesen mikrózható bögrét válasszunk, amelyet előzőleg kiolajozunk vagy kivajazunk. Körülbelül 1 percig érdemes sütni, majd meg kell keverni és tovább mikrózni, míg a tojások teljesen megsülnek. Hogy meddig sütjük, az mikrohullámú sütő-függő is.
 
B.A.
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.