2019. 01. 28. - 11:15
Vegán álom: padlizsános rizs articsókával
Amellett, hogy ízletes, ez a vegetáriánusoknak is ideális étel alacsony zsírtartalmú, kalóriatartalma alacsony és költséghatékony is.
Szeretjük a vegetáriánus fogásokat? Vagy csak szívesen ennénk ezúttal finom zöldségekből egy ízletes összeállítást?
Próbáljuk ki az alacsony kalóriás, kevés zsírtartalmú és egyben költséghatékony padlizsános-articsókás rizst.
Hozzávalók: 60 ml olíva olaj; 2 padlizsán, szeletekre vágva; 1 nagy hagyma, finomra szelve; 2 fokhagymagerezd, zúzva; kis csomag petrezselyem, finomra vágva; 2 teáskanál paprika; 2 teáskanál kurkuma; 400 gramm paella rizs; 1 és fél liter zöldségleves lé; 2 x 175 gramm articsóka;
2 citrom – egyiknek a leve kell, a másikat szeljük fel és díszítsük vele az ételt.
Melegítsünk fel 2 evőkanál olajat a serpenyőben. Süssük meg a padlizsán szeleteket mindkét oldalukon (ha nagyon odakapnának, öntsünk még alájuk egy kevés olajat); ha készek, tegyük félre.
Tegyünk még egy evőkanálnyi olajat a serpenyőbe és süssük ki rajta a hagymát – 2-3 percig, amíg meg nem lágyul.
Adjuk hozzá a petrezselymet, fokhagymát, majd némi főzés után keverjük bele a fűszereket és a rizst is. 2 perces melegítést követően a zöldséglé felét is öntsük bele és közepes hőfokon, fedő nélkül főzzük. Keverjük meg alkalmanként.
Végül a padlizsánt és az articsókát is tegyük a keverékbe, s öntsük az egészre a maradék zöldséglét. Főzzük még 20 percig, vagy amíg a rizs jól át nem fől.
A petrezselyemmel, citromlével és fűszerekkel a végén bolondítsuk meg. Díszítsük citromkarikákkal a kis tálakba szedett finomságot.
L.A.