2021. 07. 08. - 12:11

A hétvégén tartják a Repülőtér éjszakája programsorozatot

A hétvégén tartják a Repülőtér éjszakája programsorozatot
Július 9-én és július 10-én tartják a Repülőtér éjszakája programsorozatot a budapesti Aeroparkban. 
Július 9-én és július 10-én rendezik a Repülőtér éjszakája nevezetű kétnapos programsorozat. A programok péntek délutántól szombat hajnalig, majd szombat reggeltől - szombat estig tartanak. A rendezvényt a Budapesti Nemzetközi Repülőtéren található Aeropark területén tartják. 
 
A rendezvényen különleges hangár túra, repülőbemutatók és repülőtér látogatás is lesz. A szervezők életre keltik a múlt repülőgépeinek pilótafülkéit, továbbá a résztvevők személyesen találkozhatnak a pilótákkal, a légiutaskísérőkkel, valamint a műszaki-karbantartási szakembergárdával is. 
 
A péntek délutáni eseményeken reptérlátogatásokkal várják az érdeklődőket, majd estétől bemutatják a reptér éjszakai életét. A szervezők nem csak azt mutatják meg az érdeklődőknek, hogy milyenek az éjszakai kivilágított pályák, hanem azt is, hogy hogyan történik a járatok kiszolgálása és miként készítik fel a nagy teherszállító gépeket az indulásra mindössze fél óra alatt. 
 
A programsorozat keretein belül hangár túra még sosem volt, idén azonban a szervezők együttműködtek az Aeroplex of Central Europe vállalattal, amelynek köszönhetően testközelből bemutatják, hogy miként zajlik egy repülőgép karbantartása és javítása. 
 
aeropark_torzs
A múlt és a jelen gépeinek pilótafülkéibe is bemehetnek a résztvevők
 
Megnyitja kapuit az Aeropark repülőmúzeum is, ahol a történelmi gépek pilótafülkéibe is bemehetnek a látogatók, továbbá Pilóta Talkshow-t is rendeznek, amelynek keretein belül kapitányok és elsőtisztek számolnak be arról, hogy milyen kihívásokkal kell szembenézniük a repülés során.
 
Ugyanakkor, nem csak történelmi gépeket vehetnek szemügyre az érdeklődök, hiszen a legmodernebb gépek szintén láthatók lesznek az éjszakán, illetve az is, hogy milyen korszerű járművek gondoskodnak a futópályák takarításáról. Tematikus sétákat mindkét nap tartanak a repülőmúzeumban és egy énekes légiutas-kísérő fellépés is gazdagítja a programokat. 
 
A Repülőtér éjszakája programsorozat a Budapest Airport és az Aeropark együttműködésének keretében valósul meg. Az Aeropark közleménye szerint, aki a pénteki napokra vált belépőt, az a szombati eseményeket is meglátogathatja.
 
Forrás: MTI, Aeropark
CS.SZ.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.