2009. 06. 02. - 20:03
A magyarok nagy asztala-kulináris kalandozások a Honfoglalástól napjainkig
A rendezvénysorozat célja a magyar gasztronómia hagyományainak és kultúrájának átfogó és hiteles bemutatása a történeti és gasztronómiai írások felhasználásával, az étkezés kultúrájának, az ételkészítés művészetének bemutatása a honfoglalástól napjainkig. Továbbá a gasztronómiához kapcsolódó technikai fejlődés történetének bemutatása a történelmi korokon keresztül, a hazánkban élő kisebbségi kultúrák gasztronómiai szokásainak újrafelfedezése és széles körben való bemutatása, s mindezen keresztül rangos, hagyományteremtő, szakmailag hiteles, ugyanakkor szórakoztató jellegű rendezvény létrehozása.
A világon először itt, a Kárpát-medencében, egy nemzet ízvilágát tükröző gasztronómiai fesztiválra invitáljuk Európát, az itt élő kisebbségi csoportok összefogásával. A gasztronómia határok nélkül íveli át a Földet, ezért itt kerül megrendezésre a hazánkban élő különböző nemzetiségek főzőpárbaja is.
2009. június 5-7. Vajdahunyad vár
A világon először itt, a Kárpát-medencében, egy nemzet ízvilágát tükröző gasztronómiai fesztiválra invitáljuk Európát, az itt élő kisebbségi csoportok összefogásával. A gasztronómia határok nélkül íveli át a Földet, ezért itt kerül megrendezésre a hazánkban élő különböző nemzetiségek főzőpárbaja is.
2009. június 5-7. Vajdahunyad vár
PROGRAMOK:
- Mezőgazdasági Múzeum ingyenes látogatási lehetősége
- Halászati kiállítás
- Birkából készült ételek
- Helyszínen működő sütöde
- Szürke marhából készült ételek
- Középkori konyha
- Vásári kavalkád
- Rétesek, kenyér, lángosok
- Hortobágyi pásztorok
- Honfoglalás kori konyha
- Mangalicából készült ételek
- Milleneum kori konyha
- Kézműves műhelyek
- Kézműves mesterségek bemutatása
- Biotermékek
- Hazai gyártású sörök
- Lovagrendek bevonulása
- Óriás bográcsban halászlé
- Ökör sütés
- Sült libamáj
- Őstermelők bemutatkozása és értékesítés
- Házi rétes
Első Magyar Fehérasztal Lovagrend
fotó: amagyaroknagyasztala.hu
Gyerekprogramok:
- bajvívóiskola
- kézműves műhelyek
Az egyedülálló rendezvényen szeretettel várja Önt és kedves családját:
Benke László
Az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend Nagymestere,
Olimpiai bajnok mesterszakács
Szabó Pál
Az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend Főkancellárja
Ments András
A Magyarok Nagy Asztala producere,
Rendezvény főszervező,
Az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend
Frank Sándor
Rendezvény főszervező,
Az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend
forrás: amagyaroknagyasztala.hu
- Mezőgazdasági Múzeum ingyenes látogatási lehetősége
- Halászati kiállítás
- Birkából készült ételek
- Helyszínen működő sütöde
- Szürke marhából készült ételek
- Vásári kavalkád
- Rétesek, kenyér, lángosok
- Hortobágyi pásztorok
- Honfoglalás kori konyha
- Mangalicából készült ételek
- Milleneum kori konyha
- Kézműves műhelyek
A rendezvénysorozat célja az ételkészítés művészetének bemutatása a honfoglalástól napjainkig
fotó: amagyaroknagyasztala.hu
- Reneszánsz kori konyhafotó: amagyaroknagyasztala.hu
- Kézműves mesterségek bemutatása
- Biotermékek
- Hazai gyártású sörök
- Lovagrendek bevonulása
- Óriás bográcsban halászlé
- Ökör sütés
- Sült libamáj
- Őstermelők bemutatkozása és értékesítés
- Házi rétes
Első Magyar Fehérasztal Lovagrend
fotó: amagyaroknagyasztala.hu
- bajvívóiskola
- kézműves műhelyek
Az egyedülálló rendezvényen szeretettel várja Önt és kedves családját:
Benke László
Az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend Nagymestere,
Olimpiai bajnok mesterszakács
Szabó Pál
Az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend Főkancellárja
Ments András
A Magyarok Nagy Asztala producere,
Rendezvény főszervező,
Az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend
Frank Sándor
Rendezvény főszervező,
Az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend
forrás: amagyaroknagyasztala.hu
Szólj hozzá a fórumon!