2021. 07. 02. - 09:56

Budapesten rendezik a 13. Európai Precíziós Gazdálkodási Konferenciát

Budapesten rendezik a 13. Európai Precíziós Gazdálkodási Konferenciát
Idén Magyarország ad otthont a 13. Európai Precíziós Gazdálkodási Konferenciának. A precíziós gazdálkodás évek óta az egyik legizgalmasabb agrár terület, amely a high-tech megoldásokra épül, így a hazai agrárszektor is nagyot profitál a rendezvényből.
2021-ben Budapesten rendezik a 13. Európai Precíziós Gazdálkodási Konferenciát, ahol a fő fókuszban az innovatív precíziós mezőgazdasági technológiák és megoldások átvétele, valamint a mezőgazdaság digitalizációja lesz. A rendezvény július 19-től július 22-ig tart és 26 ország 116 előadója lép fel, tehát kijelenthető, hogy egy igazi világesemény érkezik Magyarországra. 
 
A bejelentő eseményen Dr. Juhász Anikó, az Agrárminisztérium helyettes államtitkára elmondta, hogy a mezőgazdaság zöld átállásának legfontosabb tényezője a digitalizáció lesz a következő években, ezért a digitális megoldásoknak kiemelt szerepet szánnak a rendezvényen. A helyettes államtitkár azt is hangsúlyozta, hogy az esemény a lehető legjobbkor érkezik hazánkba, hiszen pont júliusban nyílik meg az új, 100 milliárd forintos keretösszegű precíziós átállást segítő pályázat. A pályázatok sikerét nagyban segítheti a rendezvény, amely által világszínvonalú tudás érkezik Magyarországra.  
 
bp_konferencia_torzs
A rendezvény egyik fő célja, hogy a hazai mezőgazdaság is kihasználja a legújabb technológiai megoldásokat
 
Magyarország először kapta meg a rendezvény rendezési jogát, amelynek köszönhetően nem csak a precíziós gazdálkodás, valamint a digitális megoldások terjedhetnek el a hazai agrárszektorban, hanem a helyi gazdák is új kapcsolatokat alakíthatnak ki a szektor vezető kutató szakembereivel. 
 
Az idei rendezvényen több előadás foglalkozik azzal, hogy a klímaváltozás hogyan változtatja meg a termelési megoldásokat. Szintén fő téma lesz az is, hogy a mezőgazdaság zöld átállását segítő digitalizácó által létrejövő óriási adatbázisokat milyen algoritmusokkal és szoftverekkel lehet kihasználni a siker érdekében. A konferencia arra is lehetőséget biztosít, hogy a hazai egyetemek, valamint kutatóintézetek bemutassák a kutatás-fejlesztési, valamint innovációs eredményeiket az agrárium területén. 
 
A rendezvényt a járvány helyzethez alkalmazkodva hibrid formában tartják meg, tehát párhuzamosan online és személyes megjelenéssel rendezik meg. 
 
CS.SZ.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.