2023. 03. 20. - 11:00

Ide utaznak idén a magyarok

Ide utaznak idén a magyarok

Kiderült, melyek a leginkább népszerű úticélok a magyarok körében, mely országokba látogatnak el a legszívesebben.

Elsősorban a mediterrán országokat részesítik előnyben idén a magyar nyaralók. Nem szorult vissza az utazási kedv, az emberek elkezdték lefoglalni a nyári úticélokat  – írta meg a turizmusonline.hu.
 
Mint kiderült, a magyarok átlagosan 7,6 napos pihenést keresnek, amelyre átlagosan 980 eurót költenek.
 
A hotel kategóriák tekintetében a magyarországi TUI vendégek több mint 84 százaléka a 4- és 5 csillagos szállodákban foglal szobát. A leginkább népszerű mediterrán úticélok esetében egyértelműen megfigyelhető, hogy az all inclusive szolgáltatásokat keresik – tudatta a turizmusonline.hu.
 
Nyaralás - Törökország, azon belül Antalya az egyik legnépszerűbb célpont
Nyaralás - Törökország, azon belül Antalya az egyik legnépszerűbb célpont
 
A közepesen távol levő úticélok között szerepel Törökország, Spanyolország és Horvátország – ebben a sorrendben. A nyaralni vágyók 67 százaléka ezekbe az országokba foglalt szállást.
 
Negyedik helyre került Görögország, ezen belül Kréta, Rodosz és Kos szigetek. Az ötödik Olaszország.
 
Törökország idén visszajutott a legnépszerűbb úticélokat összesítő lista első helyére: az előző esztendőhöz képest nőtt az itt vakációzók száma. Antalya, majd Mallorca és Larnaca következik a népszerűségi sorrendben.
 
A távoli országokba is szívesen mennek azonban a magyarok. Első helyre egy új úticél került: Tanzánia. Ezt követi Indonézia, majd a Maldív-szigetek és az Egyesült Arab Emírségek.
 
Itt is érvényes, hogy nagyon sokan az all inclusive ajánlatokat választják. A kereslet különösen nagy erre Törökország, illetve Egyiptom esetében – írta meg a turizmusonline.hu.
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.