2021. 07. 30. - 09:33

Idén is megrendezik Budapesten a Sustainable World konferenciát

Idén is megrendezik Budapesten a Sustainable World konferenciát
A jövő vállalatainak rendez konferenciát a Portfolio. A Sustainable World 2021 fő témája a fenntartható piaci lehetőségek kihasználása lesz. 
Már a második alkalommal rendezi meg a Portfolio a Sustainable World konferenciát Budapesten. Az idei esemény a Sustainable World 2021 elnevezést kapta és főleg azokat a vállalatokat kívánja megszólítani, akik jövőbelátók és fontos számukra a fenntarthatóság. A 2021. szeptember 7-én tartandó konferencia helyszínéül idén az Anantara New York Palace Budapest Hotelt választották a szervezők.
 
A rendezvény több kiemelt témakör mentén halad, amelyek által a jövő vállalatainak mutatják be a fenntarthatóság egyéb lehetőségeit és előnyeit. Szó lesz a fenntartható befektetésekről valamint hogy ezáltal milyen piaci lehetőségekhez juthat egy vállalat. Mivel az elmúlt időszakban - főleg a koronavírus járvány megjelenése óta - rohamos tempóban változik a világ, így egyes nagyvállalati szereplők azt is bemutatják, hogy ők hogyan élték meg a gyors alkalmazkodást.
 
Szintén téma lesz a zöldkötvény-kibocsátás is, amelyről a nyáron rengeteg információ látott napvilágot, főleg mióta a Hell Energy Magyarország Kft. rekordösszegben bocsátott ki zöldkötvényeket Magyarországon. Ezt a fajta állampapírt a tavalyi évben vezették be Magyarországon, így valóban egy újdonságról van szó. 
 
fenntarthatosagi_konferencia_portfolio_torzs
Fókuszban a fenntarthatóság, a zöld pénzügyek és a zöld energia
 
Mivel az esemény fő fókusza a fenntarthatóság, így az alternatív energiák sem maradnak ki az előadások témái közül, valamint az energiatárolási és dekarbonizációs lehetőségek sem. A konferencia az Európai Unió 2050-re kitűzött céljaival is foglalkozik, miszerint teljesen klímasemlegessé válnánk, azaz a tagállamok gazdasági tevékenysége nem idézne elő üvegházhatásúgáz-kibocsátást. Ennek függvényében a zöld energiáról és a zöld közlekedésről is tájékoztatást nyújtanak a szakemberek. 
 
A rendezvény Magyarországon elsőként mutatná be a vállalatoknak, hogy milyen módon használhatják a fenntarthatóságot piaci pozíciójuk megerősítésre és hatékonyságuk növelésére. Az innovatív ötleteknek köszönhetően a résztvevő vállalatok nem csak elméleti, hanem gyakorlati tudást is elsajátíthatnak, amelynek köszönhetően konkrét lépéseket tehetnek a jövő felé.
 
Forrás: Portfolio Konferenciák
CS.SZ.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.