2023. 05. 23. - 10:45

Idén Nemzeti Összetartozás pálinka is lesz

Idén Nemzeti Összetartozás pálinka is lesz

Huszonharmadik alkalommal rendezik meg május 26-a és 28-a között Gyulán a népszerű pálinkafesztivált. Idén egy különlegesség is készül.

Ebben az esztendőben május 26-a és 28-a között tartják meg a neves Gyulai Pálinkafesztivált. A látogatóknak a kóstolásokon kívül lesz lehetőségük előadások, bemutatók, zenei programok megtekintésére is – írta meg a behir.hu.
 
Görgényi Ernő, Gyula polgármestere a szervezőkkel együtt már megtartotta sajtótájékoztatóját a rendezvénytéren. Ennek során elmondta, hogy Gyulán az előző évhez viszonyítva nőtt azon külföldi vendégek aránya, akik bejelentkeztek szállás – és vendéglátóhelyre.
 
Hamarosan újra Gyulai Pálinkfesztivál
Hamarosan újra Gyulai Pálinkfesztivál
 
Arra számítanak, hogy az immár 23-szorra megtartott pálinkafesztivál is hozzájárul majd a város turizmusból származó bevételének emelkedéséhez.
 
A Gyulai Pálinkafesztiválnak Magyarországon egyedülálló gasztrokulturális programjai vannak, melyekre büszkék lehetünk. A fesztivál programjai között ezekkel is találkozhatnak az érdeklődők.
 
Újdonság, hogy idén a nemzeti összetartozás jegyében Nemzeti Összetartozás Pálinkát is főznek. Mint azt Bora Imre, a fesztivált szervező GasztroKulturális Rendezvényszervező Kft. vezetője elmondta: a pálinka elsőszámú magyar hungarikumként szinte minden magyar háztartásban ott van, határon innen és túl. Összekapcsol és összetartozást fejez ki – tudatta a behir.hu.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.