2021. 06. 10. - 13:18

Járműipari konferenciát tartanak Budapesten

Járműipari konferenciát tartanak Budapesten
2021. június 15-én ismét megrendezik a Járműipari konferenciát, amelynek szervezője a Portfolio és a Magyar Gépjárműipari Egyesület.
2021-ben már 10. alkalommal rendezik meg a Járműipari konferenciát, amelyet idén is a Portfolio és a Magyar Gépjárműipari Egyesület szervez meg közösen. A konferencia helyszíne az Aquaworld Resort Budapest, illetve annak panorámás terasza lesz. A rendezvényt csak a koronavírus ellen védett személyek látogathatják. 
 
A rendezvény felhívja a figyelmet arra, hogy a fejlődés a járvány hatására sem állhat meg, az újra megszervezett konferencia pedig tökéletes alkalmat biztosít arra, hogy a hazai autóipar legfontosabb szereplői ismét személyesen találkozzanak egymással. 
 
A Portfolio a konferencia tematikájáról szót ejtve leírta, hogy az egész autóipar eredménye sokkal jobban alakult a vártnál, mint azt a koronavírus megjelenésekor előrejelezték, hiszen a cégek nem mondtak le fejlesztéseikről és beruházásaikról sem. Továbbá, az autóipari vállalatok  folyamatos megélhetést képesek biztosítani a lakosságnak, hisz állandóan keresnek új munkaerőt, próbálják erősíteni a versenyképességüket valamint növelni kutatás-fejlesztési kapacitásaikat. 
 
jarmuipari_konferencia_torzs
A konferencián az elektromos- és önvezető autókról is szó lesz
 
A konferenciának több kiemelt témája is lesz. Szó lesz az ipari digitalizációról és termeléshatékonyságról, amely szekciónak az a célja, hogy gyakorlati tanácsokkal segítse az ipar szereplőit, hogy hogyan innováljanak és fejlesszenek. 
 
Téma lesz továbbá a zöld jövő is: "alternatív hajtásmódok, elektrifikáció, új energiahatékonysági megoldások és fenntarthatóság a termelésben is" - olvasható az esemény leírásában. 
 
Az alapanyaghiányról, a magas árakról, a logisztikai nehézségekről és a munkaerő piaci trendekről is beszélnek a szakértők, mindezek mellett pedig körasztalos workshopokra és kiscsoportos tapasztalatcserére is jut idő. 
 
Az új technológiákkal, a zöld energia hasznosításával, az elektromos- és önvezető autók bevonásával a gyártás soha nem látott lendületet vehet az esemény leírása szerint.
 
Forrás: Portfolio
CS.SZ.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.