2023. 09. 22. - 14:00

Kész a 3D-nyomtatott lazac - gombákkal és multivitaminokkal

Kész a 3D-nyomtatott lazac - gombákkal és multivitaminokkal

Ipari szintre emeli a vegán halfilét a 3D-nyomtatott lazac, gombákkal és multivitaminokkal ellátva. Indul a vegán tenger gyümölcsei-sorozat.

Hamarosan érkezik a boltokba az osztrák Revo Foods 3D-nyomtatott lazaca. Ahhoz, hogy elkészítsék, fonalas gombákból létrehozott mikoproteinre van szükség. A 3D-nyomtatással nyomtatott Thé Filet elnevezésű lazac a gyártó részéről a multivitaminokkal teli vegán halfilé, valamint egy vegán tenger gyümölcsei-sorozat kezdete.
 
A Revo Food 3D-nyomtatott lazaca tartalmaz Omega-3-at, mind a 9 esszenciális aminosavat, valamint A-, B2-, B3-, B6-, B12- és D2-vitamint.
 
Kész a 3D-nyomtatott lazac - gombákkal és multivitaminokkal
Kész a 3D-nyomtatott lazac - gombákkal és multivitaminokkal
 
A bécsi székhelyű élelmiszeripari startup saját extrudálási technológiát alkalmaz, amely lehetővé teszi a 3D nyomtató számára, hogy zsírokat integráljon egy rostos fehérjemátrixba. Folyamatos gyártási folyamatot fejlesztettek ki, amely képes 3D-nyomtatott élelmiszerek tömeggyártására.
 
A 3D-nyomtatott lazac elkészítéséhez mikoproteint használnak a természetes hússzerű textúra és a minimális feldolgozási igény miatt. A Revo Foods a svéd Mycorena startuppal működik együtt  „Promyc” fehérjealapján, amelyet kifejezetten 3D nyomtatási célokra terveztek.
 
A vegán halfilé már be is került az egyik legnagyobb európai kiskereskedő, a REWE csoporthoz tartozó BILLA egyes szupermarketeibe - 2023. október 1-től a Revo Foods online boltjában Európa-szerte megrendelhető lesz azok számára, akik szeretnék kipróbálni ezt a különleges újdonságot.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.