2021. 08. 05. - 12:00

Kihirdették a kecskeméti Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai bemutató programját

Kihirdették a kecskeméti Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai bemutató programját
Idén ismét megrendezik Kecskeméten a Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai bemutatót. Az augusztus végén tartandó esemény program listáját a napokban hirdették ki a szervezők. 
Nyolc év után ismét megrendezésre kerül Kecskeméten a népszerű  Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai bemutató. Az eseményt utoljára 2013-ban rendezték meg a Magyar Honvédség 59. Szentgyörgyi Dezső repülőbázisán. Az idei nemzetközi repülőnapot a nyár utolsó hétvégéjén, augusztus 28-án és 29-én rendezik. A bemutatókat egy tucat nemzet segítségével és részvételével kivitelezik majd a szervezők. Nagyszabású légibemutatók, dinamikus szárazföldi bemutatók és számos izgalmas program színesíti az eseményt. 
 
A program mindkét napján reggel 7 órakor lesz a kapunyitás, tehát ekkortól lesz látogatható a repülőbázis. A Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató hivatalos megnyitója szombaton és vasárnap is reggel 10 órakor kezdődik. 
 
kecskemeti_repulonap_torzs
Utoljára 2013-ban tartották meg a népszerű nemzetközi eseményt
 
A szombati megnyitót követően a Magyar Honvédség az összes légi harcászati eszközét beveti, hogy elvarázsolja a közönséget. Repülőgépes, helikopteres és ejtőernyős bemutatót tartanak. Az első bemutatót követően azt is szimulálja a Magyar Honvédség, hogy hogyan zajlik egy légtérsértő repülőgép leszállítása. A gazdag programlistát bővíti Besenyei Péter műrepülő-világbajnok, aki az esemény mindkét napján bemutatókat tart. 
 
Fontos kiemelni, hogy a nemzetközi eseményen nem csak a légierő harcászati eszközei kerülnek bemutatásra, hanem szárazföldi bemutatók is várhatók. A Magyar Honvédség harckocsikkal, páncélozott szállító harcjárművekkel és lánctalpas gépkocsikkal vonul fel.
 
Mivel az esemény nemzetközi, így a magyar mellett több nemzet katonáinak bemutatói is láthatók lesznek. Eddig összesen 12 nemzet honvédsége jelezte részvételi igényét a szervezőknek. 
 
Forrás és képek: Repülőnap 2021 online hivatalos csatornái, Jegy.hu
CS.SZ.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.