2009. 05. 05. - 19:50

Lily Allen is jön a Szigetre!

Lily Allen is jön a Szigetre!

Annyira friss a hír, hogy még ropog: az idei Sziget Nagyszínpadán fellép - a februárban megjelent második lemezével rögtön a slágerlisták élére törő - Lily Allen. S még egy hölgyet köszönthetünk: a Nagyszínpad korai sávjában fellép a balkáni r'n'b királynője, Miss Platnum is.

 

Minden idei nagy európai fesztivál kívánságlistájának első helyén egy olyan ifjú hölgy szerepel, aki nem megosztja a közönséget, hanem egyesíti, azért, mert annyira vonzó, annyira cool, annyira tud énekelni, és még annyi minden mást is tud. Amikor 1985-ban Hammersmith-ben megszületett Lily, a sorsa is elrendeződött: nem is lehetett belőle más, mint popsztár egy olyan kerületben, amelynek koncerttermében a modern zene legjobb élő fellépéseit láthatta a közönség. A család közeli jó barátja volt Joe Strummer a Clashből, Lily a legjobb iskolákba járt, és már egészen fiatalon úgy énekelt el egy Oasis dalt, hogy a Gallaghereknek sem lehetett - és nem is volt - egy rossz szavuk. Amikor 2006-ban megjelent az Alright, Still, rögtön kiderült, hogy Lilynek nincs igazi konkurense. Egymás után jöttek ki a visszautasíthatatlan slágerek (Little Things, Alfie, Smile), köztük nem egy káprázatos No.1, és az idei It's Not Me, It's You csak fokozta körülötte a fölhajtást, amihez nem volt szüksége olyan médiamutatványokra, mint korábbi riválisainak. Lily Allen naptára ebben az évben teljesen betelt, ezért igazi szenzáció, hogy a három legfontosabb fesztivál (Glastonbury, Roskilde, T in the Park) mellett a Szigeten is bemutatja lenyűgöző show-ját. Hogyan fér ennyi minden az idejébe? Ez az ő titka. Tv-műsort vezet, mixalbumok producere, jótékony célú alapítványoknak dolgozik, és ha valaki mindezeken túl nemcsak a dalaiért imádja, úgy is követheti őt, hogy tetőtől talpig az általa kreált Lily Loves kollekcióba bújik.

 

15154

Az idén Lilly Allen is fellép a Sziget Fesztiválon

fotó:lillyallen.fan-site.hu

 

Az idei Sziget közönségét ringatja el etno hip-hop szólamaival Miss Platnum, a balkáni r'n'b királynője. Miss Platnum 1980-ban Ruth Maria Renner néven született Temesváron. Szülei disszidálását követően fél évvel, alig nyolc évesen, kalandos útját teljesen egyedül megszervezve Németországba menekült Ceausecu diktatúrája elől és Berlinben telepedett le. Tehetségére évekkel később figyelt fel a Maceo Parkerrel, Eddie Harris-szel, Candy Dulferrel, Falcoval és az Alphaville-lel is korábban együtt dolgozó Jocelyn B. Smith. Neki köszönhetően Ruth bekerült a berlini underground zenei körforgásba és a Moabeat zenekar énekesnőjeként építette karrierjét.

missplatnum

Miss Platnum, a balkáni r'n'b királynője

fotó:lifesux.ro

 

A kárpáti díva első önálló lemeze Rock Me címmel 2005-ben jelent meg a berlini független lemezcég, a Sonar Kollektiv kiadásában, melyet két évvel később a német és a román slágerlistákra is betörő, Give Me The Food  című számot is tartalmazó Chefa megjelenése követett. Miss Platnum idén nyáron a szigetlakókat bűvöli el páratlan hangjával a kelet-európai hip-hop és r'n'b színtér egyik legtehetségesebb női előadójaként.

 

Fotók a tavalyi Szigetről

 

 

Szólj hozzá a fórumon! MCOnet Fórum

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.