2022. 11. 22. - 09:50

Londonban bizonyítottak etyeki sörök

Londonban bizonyítottak etyeki sörök

Két sör is érmet nyert az Etyeki Sörmanufaktúra műhelyből egy rangos londoni megmérettetésen.

Szép sikert aratott az Etyeki Sörmanufaktúra két nedűje a londoni 26. International Beer Challenge versenyen – írta meg az MTI. Fotó: Facebook/etyekisor
 
Az egyik győztes a Princessin Edeck - Királyleányka Sparkling Ale sör, amely ezüstérmet kapott, a másik a Just for fun - Rozsos dupla IPA (India Pale Ale), amely a bronzérmet nyerte el. 
 
A megmérettetésen több mint 40 ország közel 700 terméke vett részt.
 
Az etyeki vállalkozás olyan versenytársakkal mérte össze tudását, mint Németország, Belgium, Nagy-Britannia sörei, illetve a mostanság népszerű, amerikai kraftsör piac termékei, amelyek kisüzemi kézműves söröket készítenek – tudatta az MTI.
 
A nyertes sörökről érdemes tudni, hogy az Edeck sorozat még 2019-ben startolt el az Etyeki Kúriával, a Londonban ezüstérmet megszerzett sört pedig a Nádas Borműhellyel közösen alkották meg.
 
A szűretlen rozsos dupla IPA, amely az ezüstérmet kapta, különleges malátákkal készült, de emellett négyféle komló varázsolja igazán érdekessé az ízvilágát – írta az MTI.
 
Fotó: Facebook/etyekisor
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.