2023. 07. 27. - 12:50

Meghitt monolit egy szálloda Tokióban

Meghitt monolit egy szálloda Tokióban

Égbe nyúló, tornyosuló monolitnak tűnik egy új hotel Tokióban, amely a Hiroo nevet kapta és a Not a Hotel (vagyis nem hotel) vendéglátó lánc exkluzív kiegészítője.

Meghökkentő és egyszerű, mégis magával ragadó szálloda nyílt Tokióban. A Hiroo nevet viselő épület a Not a Hotel (azaz nem hotel) vendéglátó lánc exkluzív kiegészítőjeként nyitott meg, s lényegében úgy néz ki, mint egy égig érő monolit. hiroo_01
 
Belső tereit Masamichi Katayama tervezte a Wonderwall tervezőstúdiótól.
 
Az épület öt föld feletti és egy alatti emelettel rendelkezik, amelyet elsősorban a Not a Hotel tulajdonosainak szántak.
 
A monolitszerű szálloda kialakításában határozott cél volt a semleges tér megalkotása.
 
„A tervezés célja az volt, hogy egy semleges teret hozzunk létre, a minőség és a melegség érzésével, amely hasonló egy magánlakáséhoz. Az alapkoncepció a Kelet és Nyugat fúzióján alapul, újraértelmezve az egyedülálló japán térérzetet, melyet a nyugati érzékenységgel ötvöz, s amely Katayamára is hatással volt” – írta a Wonderwall stúdió.
 
A Hiroo cédrus deszka-zsaluzattal öntött, masszív beton sziluettjével azonnal felkelti a járókelők figyelmét.
 
hiroo_02A homlokzatát mindössze két nyílás bontja meg - az épület lassan vezet be a pihentetőbb és meghittebb beltérbe, ahol a vendégek pihentető kilátásban gyönyörködhetnek a szomszédos szentély növényzetében. Nyugodt környezetbe érkeznek, ahol lazíthatnak. 
 
A harmadik emeleti társalgót úgy alakították ki, hogy az mentes legyen a hagyományos luxust szimbolizáló tárgyaktól és anyagoktól.
 
Helyette olyan részleteket építettek be, amelyek a bonyolult kivitelezést és a csendes érzékiség érzését sugározzák: szerepet játszanak ebben a kézzel készített szövött rattan falak és sötétre pácolt fapadló.
 
„Azzal, hogy ügyesen kihasználjuk a körülvevő környezet adta lehetőségeket és kecsesen kiegyensúlyozzuk a különböző szerepkörrel és funkcióval rendelkező tereket, a projekt olyan hellyé vált, amely sokféle embert fogad és befogad” – fogalmazott a tervezőstúdió.
 
Fotó: wonder-wall.com
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.