2021. 06. 04. - 10:47

Megnyitott a Margitszigeti Szabadtéri Színház

Megnyitott a Margitszigeti Szabadtéri Színház
2021. június 3-án, csütörtökön nyitott meg újra a Margitszigeti Szabadtéri Színház, ahol a következő 4 hónapban számtalan nagyszínpadi előadás és ingyenes program várja a látogatókat. 
A Margitszigeti Szabadtéri Színház is megnyitotta kapuit. Szeptember végéig összesen 40 nagyszínpadi előadással várják az érdeklődő közönséget. Lesznek opera-, musical-, balett-, illetve táncelőadások is. Különféle bemutatókkal és zenei koncertekkel is szeretnének érdeklődőket vonzani a sziget területére, ahol a magyar mellett nemzetközi előadók is fellépnek. A családoknak is próbálnak kedveskedni, hiszen 40 családi és gyermek programot terveznek, kiállításokkal és irodalmi sétákkal - olvasható a színház sajtótájékoztatójának közleményében. 

A 2021-es szezon június 3-án, csütörtökön indult el. A programsorozat a Magyar hősök, csaták és szerelmek című emlékesttel kezdődött meg, méghozzá a Nemzeti Táncszínház fellépésével. 

A sajtótájékoztatón a Margitszigeti Színház ügyvezetője és művészeti vezetője, Bán Teodóra is felszólalt, aki az idei szezon részleteit árulta el: "Az idén hosszabb lesz a szezon, szeptember végéig várjuk programokkal a közönséget és a műfaji kínálat is gazdagabb, ebben a négy hónapban mindenki találhat kedvére való programot."

Bán Teodóra a további első heti programokról is szót ejtett: "Június 5-én a teátrum klasszikus zenei sorozatát a Nemzeti Filharmonikus Zenekar a Nemzeti Énekkarral együtt indítja el. Hallható Mozart kétzongorás versenyműve Lucas és Arthur Jussen holland zongoraművészek közreműködésével, a második részben Carl Orff Carmina Burana című alkotása Kesselyák Gergely vezényletében, a Magyar Állami Operaház Gyermekkara közreműködésével."
 
margitszigeti_szinhaz_torzs
Programokból nem lesz hiány: 40 nagyszínpadi előadás és 40 ingyenes családi rendezvény lesz a szabadtéri színház területén


A második héten rendezik a Csókkirály című koncertshow-t és a Duna Karnevált is. Ezen programok június 9-én, június 11-én és június 12-én lesznek láthatók. A sokak által várt szabadtéri bemutatót, a Puskás, a musical című darabot június 17-én és június 19-én láthatja a közönség. 

A színház ügyvezetője azt is elárulta, hogy idén az évfordulós szerzőkre kiemelt figyelmet fordítanak: Giuseppe Verdi és Wolfgang Amadeus Mozart remekműveit is láthatja a margitszigeti közönség. Ennek köszönhetően lesz Verdi "best of" zenei utazás, valamint egy Mozart 230 című filmkoncert is - írja az MTI közleménye a sajtótájékoztatóra hivatkozva. 

A 4 hónapos programban szerepet kapnak még többek között olyan előadások is, mint a Raszputyin, a Hegedűs a háztetőn és a Nikola Tesla darab. Az idei szezon külön pikantériája, hogy a 125 éves Vígszínház először lép fel a szabadtéri színpadon. 


Forrás: MTI, Margitszigeti Szabadtéri Színház sajtótájékoztatója
Képeink illusztrációk.
CS.SZ.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.