2021. 08. 27. - 10:03

Ősszel tartják hazánk egyik legjelentősebb energetikai konferenciáját

Ősszel tartják hazánk egyik legjelentősebb energetikai konferenciáját
2021. szeptember 30-án rendezik Magyarország egyik legjelentősebb energetikai konferenciáját, amelynek fő témája idén az energiaátmenet és az ellátásbiztonság mellett a digitalizáció lesz. 
Mivel a világjárvány jelentősen megmozgatta a földgáz, az olaj vagy éppen az elektromos áram árfolyamát, így az energetikai szektor résztvevőinek pillanatok alatt kellett alkalmazkodniuk a megváltozott viszonyokhoz, odafigyelve az éppen hatályos járványügyi intézkedésekre és helyzetekre.
 
Az idei konferencián így a pandémia utáni időszakról fognak pontos képet vetíteni a szektor hazai és nemzetközi vállalatai, kiemelve a digitalizációs lehetőségeket.
 
A Kempinski Hotel Corvinus Budapest-ben tartandó eseményt négy fő szekcióra bontották a szervezők. A konferencia elején az előadók arról fognak beszélni, mekkora kihívást jelent, hogy 2050-re elérjük a klímasemlegességet. Az előadók konkrét példákkal szolgálnak az eseményen arról, hogy Magyarországon és az Unióban milyen szükséges lépeseket kell hozni a közös cél elérése érdekében.
 
 
energy_investment_torzs1
Egyre fontosabb szerepet töltenek be a megújuló energiaforrások, de egyre nagyobbak az ellátásbiztonsági kockázatok is
 
A második szekcióban a résztvevők megismerhetik, hogy a legnagyobb energiacégek miként kezdték el "kizöldíteni" üzletágaik tevékenységeit. Mivel a szektor vállalatainak óriási anyagi terhet jelent az átalakulás, így az előadásokból azt is megismerheti a közönség, hogy melyek a legnagyobb cégek eddigi tapasztalatai a transzformációt illetően illetve, milyen potenciálokkal rendelkeznek az alternatív megoldások.
 
A konferencia-nap utolsóelőtti témájában a fenntartható világ kialakítása kerül fókuszba. Mivel a megújuló energiaforrások egyre komolyabb szereppel bírnak a hazai és nemzetközi termelésben, így az ellátásbiztonság egyre nagyobb terhet jelent a vállalatoknak, tekintve az időjárásfüggőségüket.
 
A szektor vállalatai ezen előadások alatt megismerhetik, hogy milyen megoldásokkal küszöbölhetik ki ezen problémákat, illetve milyen fenntartható beruházásokkal növelhető a hatékonyság. A szekció egyik kiemelt témája lesz a digitalizáció és a mesterséges intelligencia is, amelyek az innovációt hozhatják az energetikába.
 
energy_investment_torzs2
A rendezvényen bemutatásra kerül, hogy a digitalizáció és a mesterséges intelligencia hogyan jelenik meg a gyakorlatban
 
A konferencia zárásaként a résztvevők olyan előadásokon és panelbeszélgetéseken vehetnek részt, amelyeknek központi témája a szektort érintő fenntarthatóság és innováció lesz.
 
Az előadás célja, hogy bemutassa, milyen innovációra van szükség a folyamatos fejlődéshez, míg a panelbeszélgetésen a hidrogéntechnológiát ismerheti meg a közönség.
 
Az eseményt online, offline és hibrid eseményként bonyolítják le a szervezők. 
 
Forrás: Portfolio
CS.SZ.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.