2009. 08. 20. - 16:15

Rekordlátogatószám a Sziget Fesztiválon

Rekordlátogatószám a Sziget Fesztiválon

Gerendai Károly, a Sziget Fesztivál igazgatóját pár nappal a tizenhetedik fesztivál után megkértük, értékelje az eseményt.

- Az előzetes várakozások függvényében hogyan értékeli a 2009-es Sziget Fesztivált?
- Mindenféle szempontból nagyon sikeres Szigetet tudunk magunk mögött. Az időjárás is jól alakult, a programok is jól sikerültek, kitűnő volt a hangulat, semmi komoly probléma nem árnyékolta be a rendezvény sikerét. Szerencsére - az erre irányuló intézkedéseinkkel - sikerült kiküszöbölnünk a válság hatásait is, így végül látogatócsúccsal zárult a fesztivál és ezzel párhuzamosan jelentős üzleti sikerről is beszámolhatunk.

Összesen 390 ezren a Szigeten

Összesen 390 ezren a Szigeten


- Ez mit jelent számszerűen?
- 390 ezer látogató volt összesen a 2009-es Sziget Fesztiválon, az előzetes számításaink alapján pedig körülbelül 150 millió forintos nyereséggel zártunk.

Hajógyári-sziget

Idén is a jókedvé volt a főszerep a Hajógyári-szigeten


- Mely napokon, illetve koncerteken voltak a legtöbben?
- A pénteki napunk volt a legerősebb, akkor telt ház volt a Szigeten, de rögtön a mínusz egyedik napon, a Tankcsapda koncerten is már nagyon sokan voltak, és egész hétvégén közel teltház volt. Valószínűsíteni tudom, hogy a pénteki főzenekar, a Prodigy és az utolsó napi Faith No More koncertjén voltak a legtöbben, de nem szoktuk konkrétan mérni a színpadok előtti tömeget. Egyetlen olyan napunk volt - amelyen a Zene a Rasszizmus Ellen című programsorozat zajlott-, amikor sajnos elmaradt a várt látogatottság.

Pénteken megtelt a sziget

Pénteken megtelt a sziget


- Ön szerint mi lehet ennek az oka?
- Azt gondolom, hogy ennek több oka van. Egyrészt azon a napon rosszabb idő volt, másrészt én azt látom, hogy ez a kérdés megosztja a magyar társadalmat. Akik rasszisták, azok értelemszerűen nem fognak eljönni egy ilyen rendezvényre, akik pedig nem rasszisták, azoknak egy része nem szeret semmilyen ügyben demonstrálni, állást foglalni. A fő probléma, hogy annyira erős a magyar belpolitikai megosztottság és paranoia, hogy hiába nemzetközi kezdeményezésről volt szó, hiába léptek fel az ügyet támogató zenészek, mindenféle pártszimpátiától függetlenül, sokan még nem tudták elképzelni, hogy egy ilyen demonstráció lehet pártsemleges, független kezdeményezés.

Kovács Tünde

 

Sziget Fesztivál Online - sziget.biz

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.