2021. 09. 24. - 10:57

Rengeteg izgalmas programot rendeznek az idei Kutatók Éjszakáján

Rengeteg izgalmas programot rendeznek az idei Kutatók Éjszakáján
A hétvégén, szeptember 24-én és 25-én tartják az idei Kutatók Éjszakája programsorozatot.
Idén újra megrendezik a Kutatók Éjszakája eseménysorozatot. Az Európa-szerte és országszerte tartandó eseményt 2021. szeptember 24-én és 25-én tartják, ahol szórakoztató és inspiráló előadásokon, bemutatókon, laborbejárásokon, továbbá rengeteg színes programon vehetnek részt az érdeklődők. 
 
Az egyik legérdekesebb programot Győrben, a Széchenyi István Egyetemen rendezik, ahol a Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet Ipar 4.0 kutatólaborja olyan eseményt tart, amelynek keretein belül a résztvevők kipróbálhatják, hogy milyen közösen dolgozni és szerelni egy robottal. A robotokat kifejezetten arra a célra fejlesztették, hogy az emberekkel együtt dolgozzanak.
 
kutatok_ejszakaja_torzs
Országszerte találkozhatunk robotokkal a Kutatók Éjszakáján
 
Budapesten is számtalan intézményben rendeznek színes eseményeket. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen több mint 60 programmal várják az érdeklődőket. Olyan témákat ismerhetnek meg a résztvevők, mint a 3D-s nyomtatás, a digitalizáció jövője, illetve a koponya implantátumok modellezésének kérdései
 
A Debreceni Egyetem 6 településen is várja a látogatókat a program listájával. Debrecenben, Nyíregyházán, Hajdúböszörményben, Szolnokon, Mádon és Hortobágyon is rendez programokat az egyetem, összesen közel 170-et. Az esti eseményeken színes programokkal várják a családokat, akiknek a robotikát, az orvostudományt, illetve az épített örökséget is bemutatják. 
 
Az eseménysorozat legfontosabb célja, hogy bemutassák a kutatók és fejlesztők munkáját, ezáltal pedig vonzóvá tegyék azt a fiatalok számára. 
 
Forrás: Kutatók Éjszakája 2021
CS.SZ.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.