2022. 02. 17. - 18:44

Robotok a téli olimpián

Robotok a téli olimpián

A pekingi téli olimpia alatt robotok segítenek abban, hogy a világszínvonalú rendezvény fertőzésmentesen tudjon lezajlani.

A 2022. évi téli olimpiai játékok megrendezésére február 4. és 20. között kerül sor, Pekingben. A kínai kormányzat úgy vélte, hogy az olimpia alatt is szükséges tartani a covid protokollt, az óvintézkedések nem maradhatnak el, gondoskodni kell a játékosok és a résztvevők egészségéről.
 
Éppen ezért különböző technológiai megoldásokkal szeretnék lecsökkenteni a koronavírus fertőzés esélyét. Ebből a célból tervezték meg és üzemelték be azt a robotot, amely az olimpiai faluban segítséget nyújt az érintésmentes ételkiszolgálásban. A mennyezetről, egy emelő segítségével érkeznek meg az egyes étkezőasztalokhoz a megrendelt ételek, ahonnan már csak le kell emelni azokat. 
 
A rizst, a tésztát és a hamburgereket robotok főzik, készítik, a sportolók pedig láthatják, hogy éppen hol tart a folyamat. A kész ételt át tudják venni kiadó ablakon keresztül, ezáltal megvalósítva a biztonságos távolságtartást az étkezések során.
 
G.B.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.