2016. 05. 03. - 11:00

Teltházra készülnek a Sziget Fesztivál szervezői

Teltházra készülnek a Sziget Fesztivál szervezői

Augusztus 10-én, szerdán kezdődik hazánk első számú turisztikai attrakciója. Idén még nagyobb hangsúlyt fektetnek a a környezettudatosságra, a higiéniára, a látványra és természetesen a közbiztonságra.

A 2015-ös év látogatócsócsot döntött, összesen 441 ezer látogató gyűlt össze egy hét leforgása alatt. “Ilyen előzmények után nem könnyű még jobb fesztivált szervezni, de mi megpróbáljuk” – mondta Gerendai Károly, főszervező. Elmondta, hogy az előzetes visszajelzések miatt jelentik ki, hogy teltházra készülnek, az ötnapos bérletek már hetekkel ezelőtt elfogytak. A látványvilággal kapcsolatban elmondta, hogy idén is számítani lehet majd szürreális látnivalókra: hatalmas űrkomp, világító PET palack sárkány, óriás szobrok és különleges világítások várják a Szigetre érkezőket.

 

Sziget 2015 - forrás: sziget.hu

 

A zöldtudatosság jegyében, idén kitiltják a kereskedők kelléktárából a műanyag zacskókat, komposztálható és újrahasznosítható eszközöket vetnek be. A szemétgyűjtők mellé nagyszámú csikkgyűjtőket helyeznek ki, valamint megkérik majd a fesztiválozókat, hogy a már nem használt kempingeszközeiket gyűjtsék össze az Európába igyekvő menekülteknek. A higiénia érdekében tovább fejlesztették a WC és zuhan blokkokat, a takarítók számát is megnövelték. 

 

Sziget 2015 - forrás: sziget.hu

 

A főszervező elmondta, a látogatók biztonsága eddig is a legfontosabb kérdés volt. A szigetlakókat örző szolgálatok számát megnövelik idén, bár ez csak a bejárat és annak környékén lesz érzékelhető, továbbra is a láthatatlanságra törekszenek majd. A beléptetést is fejlesztették, hasonlítani fog egy határbelépéshez.  

 

/T.D.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.