2023. 03. 20. - 10:30

Tokaj környéke megédesíti az évet

Tokaj környéke megédesíti az évet

Idén száz esztendeje létezik a szerencsi csokoládégyár. Ebből az alkalomból egész éves eseménysorozattal várják a látogatókat Szerencsen.

Immár 100 esztendeje, hogy megalapították a szerencsi csokoládégyárat. A jeles alkalmat eseménysorozattal ünnepli az üzem, amely egész évben tart majd – adta hírül az MTI.
 
Két lényeges dátum köré szervezik: június 8-án megnyitják a Zempléni Múzeumban az Édes évek – A szerencsi csokoládégyártás 100 éve című tárlatot. Ugyanekkor jelenik meg egy albumszerű centenáriumi könyv, a „Szerencsi” - A kakaó- és csokoládégyártás története Szerencsen címmel.
 
szerencsi_csokigyar_1
 
A kiállításmegnyitóra a múzeum szeretne kiadni egy macskanyelves képes levelezőlapot, első napi bélyegzéssel – ez lesz az ún. Carte maximum, ugyanaz a kép szerepel majd a levelezőlapon, mint a bélyegen – áruéza el Majoros Judit, a Zempléni Múzeum igazgatója.
 
A programok megvalósítását a Magyar Génisuz Program támogatja.
 
A másik jeles dátum augusztus 26-27. lesz, Szerencsen ugyanis ekkor lesz az Artúr Napok Fesztivál. Idén és készítenek az alkalomból csokoládészobrot, s minden a csokiról, a szórakozásról szól majd.
 
A Szerencsi Bonbon Kft. a rendezvény idején olyan logót tüntet majd fel a termékein, amelyek megemlékeznek a 100 éves évfordulóról. Emellett megnyílik a látogatók előtt, akik megtekinthetik a csokoládégyártás folyamatait. Emlékbélyeget is kiadnak a Magyar Postával együttműködve, hátoldalát csokiízűre tervezik – írta meg az MTI.
 
A centenáriumi programokban részt vesz majd a Nestlé is, saját ünnepséggel az Artúr Napok alatt. Ráadás, hogy a diósgyőri gyáregység épülete megújul és a folyosókra kihelyezett fotókkal emlékeznek meg a gyár múltjáról. Az udvaron külső kiállítás is lesz – tudatta az MTI.
 
Fotó: Instagram.com
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.