2022. 12. 15. - 10:15

Újabb hungarikumokkal gazdagodtunk

Újabb hungarikumokkal gazdagodtunk

Két újabb hungarikummal büszkélkedhet Magyaroszág: felkerült a listára a 200 éves ünnep, a balatonfüredi Anna-bál, valamint a teqball sport is.

Bekerült a hungarikumok gyűjteményébe a 200 éves közösségi ünnep, a balatonfüredi Anna-bál, valamint a teqball sport is – derült ki a Hungarikum Bizottság legutóbbi ülését követően, december 13-án. A bejelentést Nagy István agrárminiszter tette.
 
Ezzel 85-re emelkedett azon értékek száma, amelyek a gyűjteménybe tartoznak – tudatta a turizmusonline.hu.
 
Hungarikum lett az Anna-bál és a teqball sport is - Fotó: teqball.com
Hungarikum lett az Anna-bál és a teqball sport is - Fotó: teqball.com
 
V. Németh Zsolt, a magyar életmód és nemzeti értékek védelméért felelős miniszterelnöki biztos emellett bejelentette: a Magyar értéktár elemeinek száma 142-ről 148 lett – kiemelkedő nemzeti értékké nyilvánították ugyanis a szaloncukrot, a Hatvani aranyfácán sűrített paradicsomot, a muravidéki vágott zsírt, a Hajdú lisztek és őrlemények termékcsaládot, a korhely halászlét és a hajdúdorogi Krisztus-katonaság görögkatolikus hagyományát.
 
Nagy István úgy fogalmazott: a hungarikumok és az értéktárba jelölt vagy felvett kincsek a magyar identitást fejezik ki, szavak nélkül is mesélnek a magyarokról – írta meg a turizmusonline.hu.
 
Fotó: facebook.com/furediannabal
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.