2022. 05. 31. - 09:30

Csípősebészetre specializálódott a Cori sebészeti rendszer

Csípősebészetre specializálódott a Cori sebészeti rendszer

Csípő-navigációs szoftveréhez kérte az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerbiztonsági Hivatal engedélyét egy cég: a szoftver lehetővé tenné Cori sebészeti rendszerének használatát teljes csípőízületi műtéthez.

Csípőízületi operációkhoz alkalmazna egy új szoftvert a Smith+Nephew vállalat: az ilyen jellegű műtéteket Cori sebészeti rendszerével egészítené ki.
 
Hip Navigation szoftveréhez a közelmúltban kérte az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerbiztonsági Hivatal (FDA) engedélyét.
 
A londoni székhelyű orvostechnikai vállalat az Amerikai Ortopéd Sebészek Akadémia (AAOS) 2021-es éves találkozóján San Diegóban mutatta be először a szoftvert. csipo_1
 
A manuális Cori rendszer egyébként már rendelkezik az FDA engedélyével a teljes és az ún. unicompartmentális térdízületi arthroplastya elvégzéséhez.
 
Versenytársai, a Stryker és Zimmer Biomet Mako és Rosa rendszerei már aktívak a teljes csípőműtét területén.
 
A Smith+Nephew úgy látja, nagy előnye van a kicsi, hordozható, viszonylag megfizethető Cori-nak, mert a sebész kézben tarthatja a manuális szerszámot – emellett kevesebb sugárzás jár a használatával, a preoperatív CT képalkotáshoz kisebb sugárterhelés társul.
 
A robotika azért jött szóba, mert a szerszám forgó sora automatikusan leáll, ha a sebész egy előzőleg digitálisan „festett” területen kívül tartózkodik.
 
„Büszkék vagyunk rá, hogy olyan feltörekvő technológiákba fektetünk be, mint például a manuális robotika - támogatja a sebészek törekvését, hogy megismételhető és hatékony, kiváló minőségű eredményeket érjenek el” – mondta el Skip Kiil, a Global Orthopaedics Smith+Nephew elnöke egy sajtóközleményben.
 
Hozzátette: új technológiájuk folyamatos bevezetése, valamint robotikai csapatuk bővítése egyértelműen jelzi szándékunkat, hogy a sebészeti innováció e gyorsan fejlődő területének élére álljanak.
 
L.A.
 

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.