2023. 05. 30. - 09:25

Először vetették be a Galaxy Systems robotot perifériás tüdőnavigációhoz

Először vetették be a Galaxy Systems robotot perifériás tüdőnavigációhoz

Első alkalommal használták a Noah Medical Galaxy rendszerét az Egyesült Államokban – segítségével az orvosok magabiztosabbak lehetnek a tüdőcsomók felkutatásában.

Megtörtént az első bevetés: először alkalmazták a Noah Medical Galaxy Systems nevű, navigált robotos bronchoszkópiához integrált rendszerét az Egyesült Államokban, dr. Kyle Hogarth használta azt a Chicagói Orvostudományi Egyetemen.
 
Mindez a Galaxy System első kereskedelmi forgalomba hozatalát jelenti Amerikában – azt követően, hogy megkapta az amerikai Élelmiszer és Gyógyszer Engedélyeztetési Hivatal (FDA) engedélyét és az ausztráliai Sydney-i Macquarie Egyetemi Kórházban az első emberen végzett kísérletek is lezajlottak.
 
A rendszert úgy alakították ki, hogy az orvosok magabiztosabbak legyenek a tüdőcsomók felkutatásában és a navigálásában a biopsziák során - egy hatékonyabb bronchoszkópos eljárás részeként.
 
Először vetették be a Galaxy Systems robotot perifériás tüdőnavigációhoz
Először vetették be a Galaxy Systems robotot perifériás tüdőnavigációhoz
 
„A Galaxy System az első olyan robot a perifériás tüdőnavigációban, amely integrált képalkotást is tartalmaz. Ezt a megoldást a bronchoszkóposok kérték – mondta Hogarth. - Izgatottak vagyunk, hogy első olyan kórházként alkalmazzuk az USA-ban pácienseink számára ezt a következő generációs robotmegoldást, melyről úgy gondoljuk, javítja és felgyorsítja majd a tüdőrák korai diagnosztizálását és kezelését.”
 
A rendszer a Noah Medical szabadalmaztatott TiLT+ technológiáját használja, amely integrált tomoszintézist és a kiterjesztett fluoroszkópiát, egy egyszer használatos eldobható bronchoszkópot és egy kis, kompakt helyet foglal magába.
 
A Noah Medical azért alkotta meg a TiLT+ technológiát, hogy leküzdje a CT - test közötti eltéréseket, valós idejű navigációt és sérülésfrissítéseket biztosítva a könnyen elérhető C-karos fluoroszkópiával.
 
A rendszer első, emberen végzett kísérletei során az orvosok pozitív visszajelzést adtak a készülék TiLT+ technológiájáról, az egyszer használatos, eldobható bronchoszkópról és a kis helyigényéről is.
 
„Gratulálunk dr. Hogarthnak és a Chicagói Orvostudományi Egyetem csapatának, hogy ezt a mérföldkőnek számító eredményt teljesítették a robotos bronchoszkópia terén” – mondta Jian Zhang, PhD, a Noah Medical alapítója és vezérigazgatója.
 
Hozzátette: a Galaxy rendszert az orvosokkal együttműködve tervezték, hogy egyedülálló klinikai értéket biztosítsanak a betegek számára és javítsák az eljárási hatékonyságot.
 
Örömmel mutatják be a platformot, amely úttörő az életmentő technológiák alkalmazásában a tüdőrák elleni küzdelemben.
 
L.A.
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.