2024. 07. 05. - 09:40

Így egyszerűsíti le az ortopédiai műtéteket a Misso robot

Így egyszerűsíti le az ortopédiai műtéteket a Misso robot

Bemutatta Misso sebészeti robotját az ortopédiai eljárások egyszerűsítésére a Meril Life Sciences – a robot személyre szabott előzetes tervezéssel és precíz vágással könnyíti a sebészek munkáját.

Előrukkolt új Misso sebészeti robotjával az indiai székhelyű Meril Life Sciences vállalat. A LinkedIn-en jelentette be, hogy sebészeti robotot fejleszt teljes térdkezeléshez.
 
A cég ismertetése szerint a Misso-t úgy tervezték, hogy személyre szabott előzetes tervezéssel és precíz vágással segítse a sebészek számára az ízületi pótlást.
 
A Misso optikai nyomkövető érzékelővel, valamint hattengelyes csuklós robotkarral és kiváló biztonsági rendszerekkel rendelkezik. A sebészeti robot segíthet az orvosoknak a valós idejű rés-ellenőrzések elvégzésében és a műtéti terv intraoperatív módosításában.
 
Bemutatta Misso sebészeti robotját az ortopédiai eljárások egyszerűsítésére a Meril Life Sciences
Bemutatta Misso sebészeti robotját az ortopédiai eljárások egyszerűsítésére a Meril Life Sciences
 
Különféle vágási lehetőségek állnak rendelkezésre a Misso-n, beleértve a teljes és részleges vágást a sebész preferenciái alapján.
 
Vágásvezetőkre nincs szükség, a rendszer képes sípcsontvágást végezni és combcsontot ellátni az összes vágással, beleértve a lyukakat is – jegyezte meg a cég.
 
Biztonsági funkciókat is tartalmaz a robot
 
A Meril a Misso-t csontmozgás-felügyelettel tervezte meg, hogy garantálja a biztonságot az eljárások során. Ha csontmozgást észlel, a reszekciós folyamat leáll.
 
A reszekció a csonthelyzet automatikus helyreállításával folytatódik. Ha a robotrendszer eszközei érintkeznek a pácienssel vagy más tárggyal, az együttműködő robotkar azonnal leáll.
 
A Misso optikai követésen alapuló navigációt és robotsegítséget alkalmaz, hogy pontos eredményeket biztosítson a térdízület mesterséges alkatrészeinek alakításában és összehangolásában.
 
A cég célja a műtét utáni eredmények javítása, a szövődmények csökkentése és a betegek gyorsabb felépülésének elősegítése.
 
A Meril csatlakozik a sebészeti robotok versenyképes piacához
 
A 2006-ban alapított Meril vállalat elkötelezett az újszerű, klinikailag releváns eszközök innovációja, tervezése és fejlesztése iránt. Termékportfóliójában vannak érrendszeri beavatkozási eszközök, ortopédiai implantátumok, robotika, endo-sebészet, fül-orr-gégészeti termékek és in vitro diagnosztika is.
 
Olyan ortopéd sebészeti robotok fejlesztőivel veheti fel a versenyt, mint a Stryker és a Zimmer Biomet.
 
A Stryker 2017-ben dobta piacra Mako sebészeti robotját, majd 2024 februárjában mutatta be ízületcserére vonatkozó kínálatát.
 
Ugyancsak februárban az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatósága (FDA) engedélyezte a Zimmer Biomet Rosa sebészeti robotplatformját váll- és csípőprotézisekhez. Az FDA 2021 áprilisában a részleges térdprotézist is jóváhagyta az alkalmazást.
 
Fotó: Youtube/Meril
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.