2023. 12. 12. - 08:50

Következő szintre emelné a robotsebészetet a Levita Magnetics

Következő szintre emelné a robotsebészetet a Levita Magnetics

A vállalat engedélyt kapott mágnessebészeti rendszere robotikával bővítésére - a Levita Magnetics a következő lépésnek a mesterséges intelligenciát tekinti.

Miután elnyerte az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerengedélyeztetési Hivatal (FDA) engedélyét arra, hogy robotikával bővítse mágnessebészeti rendszerét, a Levita Magnetics a mesterséges intelligenciát (MI) tekinti a soron levő nagy lépésének.
 
A vállalat – a kaliforniai Mountain View-ból - nagy volumenű hasi műtétekhez, például laparoszkópos bariátriai műtétekhez, kolecisztektómiához (epehólyag eltávolítás), prosztata- és kolorektális eljárásokhoz tervezte a mágneses segítséggel támogatott robotsebészeti (MARS) rendszert.
 
Következő lépés a mesterséges intelligencia
 
„MARS rendszerünk a sebészek számára lehetővé teszi, hogy kevesebb bemetszéssel és nagyobb ellenőrzés mellett hajtsanak végre egy eljárást, így nincs szükség asszisztensre a műtőben – mondta a Levita Magnetics alapítója, vezérigazgatója és elnöke, dr. Alberto Rodriguez-Navarro. - Ezt komoly lépcsőfoknak tekintjük. A mesterséges intelligenciát hasonló céllal szeretnénk használni, a sebészt olyan információkkal látjuk el, amelyek segítik őt a jobb teljesítmény elérésében.”
 
Következő szintre emelné a robotsebészetet a Levita Magnetics
Következő szintre emelné a robotsebészetet a Levita Magnetics
 
A Levita Magnetics mesterséges intelligencia-törekvései közé tartozik az is, miként lehet az adatok segítségével jobban koordinálni a műtéti eljárásokat a hatékonyság és a mennyiség növelése érdekében.
 
A válallat a mesterséges intelligencia-kompatibilis terméket a sebész tökéletes asszisztenseként, avagy afféle folyamatos edzőként képzeli el, amely úgy irányíthatja a szakembereket az eljárások végrehajtása során, akár a világ legjobb sebészei.
 
„Rendkívül jó dolgokat fejlesztünk. Mindez javítja majd a platformunkat. A MARS rendszerre úgy tekintünk, mint egy iPhone-ra: különböző alkalmazásokat fogunk készíteni a képességek fejlesztése és a nagyobb érték növelése érdekében. Ez a célunk” – mondta Rodriguez-Navarro.
 
A szakember egyelőre nem közölt részleteket a képességekről, vagy arról, milyen adatokat gyűjt már a MARS-rendszer, amelyek csökkenthetik az egészségügyi költségeket vagy javíthatják a betegek kezelésének kimenetelét. Várhatóan azonban a közeljövőben erre is sor kerülhet.
 
L.A.
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.