2023. 12. 28. - 09:40

Már beszerezhető a nem operálható daganatokat kezelő robot

Már beszerezhető a nem operálható daganatokat kezelő robot

Áruba bocsátja első sebészeti robotját az Egyesült Államokban a Quantum Surgical. A roboteszköz a nem operálható daganatok kezelésére készült.

Kereskedelmi forgalomba hozza Amerikában első sebészeti robotját a Quantum Surgical cég, amelyet a nem operálható daganatok kezelésére terveztek.
 
A sebészeti robotok egyre jobban képesek elérni olyan területeket, illetve kezelni állapotokat, amelyek elérése, kezelése korábban lehetetlen volt.
 
A Quantum Surgical 2023 decemberében jelentette be, hogy első alkalommal értékesítette Epione sebészeti robotplatformját az Egyesült Államokban. Az Epione nem operálható daganatok kezelésére szolgál a hasüregben - beleértve a májat, a vesét és a hasnyálmirigyet.
 
Már beszerezhető a nem operálható daganatokat kezelő robot
Már beszerezhető a nem operálható daganatokat kezelő robot
 
„A Quantum Surgical csapata nagyon örül az első amerikai vásárlásnak – mondta közleményében Bertin Nahum, a Quantum Surgical társalapítója és elnöke. – Prioritás számunkra a betegek kezelése és az ügyfelek elégedettsége. Nagyon büszkék vagyunk a felhasználóinktól kapott pozitív visszajelzésekre, amelyek elősegítik az Epione elterjedését az Egyesült Államokban.”
 
A 2017-ben a franciországi Montpellier-ben alapított Quantum Surgical Epione robotizált perkután ablációs platformja a rákos megbetegedések gyógyító, korai kezelésére készült. Az ellátáshoz való hozzáférés szabványosításával több páciens profitálhat az innovatív, célzottabb és kevésbé invazív kezelésekből.
 
Epione a nem operálható daganatok kezelésére
 
Az Epione robotkart, navigációs rendszert és kamerát használ. A rendszer egy tűt szúr a bőrön keresztül a daganatba és elpusztítja azt.
 
Mint ilyen, lehetővé teszi a hasi daganatok korai és minimálisan invazív kezelését. A sebészeti robot tehát lehetőséget ad a klinikusok számára az inoperábilis daganatok kezelésére - beleértve azokat is, amelyeket méretük vagy elhelyezkedésük miatt nehéz elérni.
 
A Quantum Surgical közlése szerint robotjukat a sebészek már több mint 300 beteg kezelésére használták szerte a világon.
 
A vállalat 2022-ben elnyerte a Prix Galien USA-t, amely egyenértékűnek számít a biogyógyszerészeti kutatásokért járó Nobel-díjjal. Ebben az évben csatlakozott a French Tech 2030 kormányzati programhoz, melynek célja az innováció ösztönzése az országban.
 
Az első Quantum Surgical amerikai egység Miamiban lesz
 
Az első Epione robotot az Egyesült Államokban a Popular Equipment Finance - a berendezések finanszírozásában vezető vállalat -, vásárolta meg, amely K2 Capital Group néven üzletel és együttműködik Amerika egészségügyi szervezeteivel, beleértve a Miami Cardiac & Vascular Institute-t, egy rákközpontot, amely 2023 májusában már alkalmazta az Epione robotot.
 
Ez a rákközpont most bérleti szerződést kötött a K2-vel az Epione rendszerre vonatkozóan – jelentette be a Quantum Surgical.
 
Az Epione nemrég kapott engedélyt a tüdőbetegségek kezelésére, a máj, a vese és a hasnyálmirigy mellett.
 
A rendszer már rendelkezik CE-jelöléssel Európában a hasi és tüdődaganatokra vonatkozóan, az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatósága (FDA) pedig engedélyt adott a hasi daganatokra is.
 
L.A.
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.