2023. 10. 24. - 09:40

Még több Moxi robotot vethetnek be a kórházakban

Még több Moxi robotot vethetnek be a kórházakban

Miután újabb dollármilliókat kapott a finanszírozására, várhatóan az eddiginél jóval több Moxi egészségügyi robot jelenhet meg a kórházakban – egyelőre az Egyesült Államokban.

Újabb finanszítozási kört zárt le a Diligent Robotics 25 millió dollár értékben, amely autonóm mobil robotját (AMR) érintette.
A vállalat tervei szerint a Moxi robot egész rendszerre kiterjedő bővítésére használja fel a pénzt a kórházakban az Egyesült Államokban -  fokozza a termékfejlesztést és megháromszorozza piaci terjeszkedését.
 
A Diligent Moxija olyan autonóm mobil robot, amely több egészségügyi rendszeren keresztül javítja a kórházi gondozó csapatok működési hatékonyságát – így azoknak több idejük marad a betegek ellátására és számukra sokkal kielégítőbb feladatokat is megoldhatnak a képzettségük tekintetében.
 
„A Moxi iránt hihetetlen kereslet mutatkozik, ami bizonyítja a robotautomatizálás használatának egyértelmű értékét az élvonalbeli kórházi gondozási csapatok bővítésére és támogatására, s egyben  rendkívül ügyfélközpontú megközelítésünket is, amellyel új technológiákat és működési változásokat hozunk be az egészségügybe” – mondta Andrea Thomaz, Ph.D., a Diligent Robotics társalapítója és vezérigazgatója mondta.
 
Még több Moxi robotot vethetnek be a kórházakban
Még több Moxi robotot vethetnek be a kórházakban
 
„Mélységes empátiával viseltetünk a betegeket nap mint nap ápoló emberek iránt. Elképesztő volt látni, hogy a Moxi milyen különbséget tesz az ápolói, gyógyszertári, laboratóriumi és teljes klinikai ellátási csapatok támogatása terén. Az új finanszírozási kör lehetővé teszi számunkra a flották bővítését és a termékfejlesztés felgyorsítását, miközben hűek maradunk elképzelésünkhöz, hogy olyan robotokat hozzunk létre, amelyek alapvető csapattagként működnek és a robotika révén emelik az egészségügy színvonalát” – tette hozzá a vezérigazgató.
 
A Moxi hatása magában foglalja a személyzet és a gondozási csapatok létszámának bővítését, azzal, hogy segíti a készletek, felszerelések, gyógyszerek szállítását, illetve a laboratóriumi szállításokat, s egyre inkább lehetővé teszi az új és meglévő nagy értékű programok hatékony méretezését. Ezek közé tartoznak a Meds to Beds programok, a Just in Time Logistics és a Virtual Nursing.
 
A Moxi-t jelenleg több mint 22 egészségügyi rendszer alkalmazza – ami több mint 200 kórházat jelent Amerikában. Ezek közé tartozik a NorthShore – Edward-Elmhurst Health, a MultiCare Health System, a Texasi Egyetemhez kapcsolódó egészségügyi rendszerek hálózata, a Northwestern Medicine és még számos másik intézmény.
 
A Diligent 2022 áprilisában már szerzett 30 millió dolláros finanszírozási támogatást. A vállalat először 2018-ban mutatta be a Moxit, mint együttműködő robotot, amely készletek, gyógyszerek vagy laboratóriumi minták szállításával segítheti a kórházakat.
 
Ma a Moxi képes többek között teleboxok kézbesítésére, a nem tubusos gyógyszerek kezelésére és a páciens személyes tárgyainak átvételére is.
 
L.A.
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.