2023. 05. 23. - 09:25

Robotikai asszisztenst is kapott sebészeti platformjához a Moon Surgical

Robotikai asszisztenst is kapott sebészeti platformjához a Moon Surgical

Komoly összeget gyűjtött össze sebészeti robotplatformja támogatására a Moon Surgical, mely most egy asszisztens segítségét kapja meg a Maestro rendszer formájában.

Jelentős összeget, 55,4 millió dollárt gyűjtött össze a Moon Surgical sebészeti platformja támogatásához, s emellett egy sebészeti robotikai veteránt nevezett ki igazgatósága elnökének.
 
A francia-amerikai tulajdonú cég egy, Maestro nelnevezésű rendszert fejleszt a sebészek lágyrész-sebészeti beavatkozásaihoz. A platform robotsebészeti asszisztensként működik, növelve a laparoszkópos operációk pontosságát és irányíthatóságát.
 
A Moon Surgical kicsi és alkalmazkodó rendszere integrálható a meglévő klinikai munkafolyamatokba - olyan képességekkel rendelkezik, amelyek növelik a műtői hatékonyságot és alternatív munkaerő-modelleket tesznek lehetővé.
 
Robotikai asszisztenst is kapott sebészeti platformjához a Moon Surgical
Robotikai asszisztenst is kapott sebészeti platformjához a Moon Surgical
 
A vállalat legutóbbi adománygyűjtését a Maestro folyamatos fejlesztésének és tervezett kereskedelmi forgalomba hozatalának támogatására fordította.
 
A Moon Surgical 2022 decemberében kapta meg az FDA (az amerikai Élelmiszer és Gyógyszer Engedélyeztetési Hivatal) engedélyét a Maestro számára, ezt 2023 áprilisában a CE-jelölés követte.
 
A támogatással együtt a Moon Surgical bejelentette, hogy dr. Fred Mollt nevezi ki az igazgatóság független elnökévé.
 
Mint Moll elmondta, a Maestro segítségével a sebész teljes mértékben irányíthatja azokat a feladatokat, amelyeket egyébként egy asszisztens végezne - azonban sokkal gördülékenyebb és kényelmesebb módon.
 
Ezt a képességet korábban nem fejlesztették ki a robotsebészetben. Komoly értéket képvisel minden műtőben, ahol laparoszkópiát végeznek.
 
A Moon Surgical a Maestro rendszerrel együtt egyedülálló és innovatív megoldást kínálhat a robotsebészeti piacon.
 
Fotó: Moon Surgical
 
L.A.
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.