2023. 10. 31. - 09:25

Robotikai műtétekben verhetetlen a Moon Surgical rendszer

Robotikai műtétekben verhetetlen a Moon Surgical rendszer

Készen áll a Moon Surgical rendszer a robotikai műtétek befejezéséhez – adta hírül az Arnault Tzanck Intézet és a Moon Surgical, a kollaboratív robotika francia-amerikai úttörője.

Sikeresen zárult az első tíz laparoszkópos műtét az új, kereskedelmi használatra kész Maestro robotikai rendszerrel a franciaországi Nizzában – a rendszert a Moon Surgical alkotta.
 
A súlycsökkentő (bariátriai) és hasi műtéti eljárásokat dr. Benjamin Cadière és dr. Georges Debs, laparoszkópiai sebészek végezték – mindez jelzi a kórház bariátriai praxisának bővülését, amelynek célja az új Clinique du Poids Idéale betegeinek integrált ellátása.
 
A Moon Surgical Maestro rendszerét arra tervezték, hogy javítsa a sebészek munkáját az eljárások során - extra karkészletet biztosít, amellyel két további műszert vezérelhetnek.
 
Robotikai műtétekben verhetetlen a Moon Surgical rendszer
Robotikai műtétekben verhetetlen a Moon Surgical rendszer
 
A Maestro System a műszerek kezelése során optimális látást és a szövetekhez való hozzáférést biztosít az eljárás folyamán – plusz képességeket adva a sebésznek, miközben rugalmasságot biztosít a műtőben a személyzeti igények tekintetében.
 
„A Maestro robot integrálása nagyon ösztönös és egyszerű volt. Stabilitást és pontosságot biztosít számunkra, amelyet nehéz emberi segítséggel párosítani. Ez lehetővé teszi, hogy minden figyelmünket a sebészeti mozzanatokra összpontosítsuk, ami határozott előny a páciens és a sebészcsapat számára egyaránt” – mondta el dr. Benjamin Cadière, az Institut Arnault-Tzanck laparoszkópos sebésze.
 
Világszerte évente körülbelül 580 ezer ember esik át bariátriai műtéten, ami elősegíti a fogyást, valamint javíthatja az elhízással összefüggő állapotokat, például a cukorbetegséget, az alvási apnoét és a magas vérnyomást. A hasi eljárások, például az epehólyag eltávolítása (kolecisztektómia) évente több mint 2 millió betegen segít.
 
E nagyszamú betegpopuláció kiszolgálásához a kórházaknak és a sebészeknek megbízható eszközökre van szükségük, amelyek segítenek optimalizálni az időt és a személyzet hatékonyságát – így naponta több beteget is kezelhetnek.
 
„A Moon Surgical Maestro rendszere a világon a legjobbnak számít a hagyományos műtét és a robotizált sebészet világában is – az utóbbit egyébként intézményünkben több mint tíz éve alkalmazzák” – mondta Michel Salvadori, az Institut Arnault Tzanck vezérigazgatója.
 
A Maestro System kezdeti verzióját 2023 nyarán már sikerrel használták a floridai Jacksonville-ben levő Baptist Health intézményben.
 
Az új, kereskedelmi használatra kész Maestro rendszer olyan fejlett funkciókat tartalmaz, mint az automatizált beállítás, a digitalizált sebészpreferenciák, a széleskörű használhatósági fejlesztések, valamint a költségcsökkentés és a méretezhető gyártás érdekében történő tervezés.
 
L.A.
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.