2024. 02. 20. - 08:50

Ultrahangos irányított szkleroterápia - A legjobb visszér-kezelési módszerek 2024-ben

Ultrahangos irányított szkleroterápia - A legjobb visszér-kezelési módszerek 2024-ben

A visszér csökkentésének hosszú ideig csak egy módja volt. Napjainkban szerencsére jóval rövidebb időn belül gyógyulást érhető el a pácienseknél. 2024-ben már a legmodernebb technikákkal.

Hosszú ideig csak egy módszer létezett a visszér mérsékelésére: ez a műtétet foglalta magába, mellyel a véna problémás szakaszát eltávolították, a végeket lekötötték.
 
A technika hátránya azonban az egyéjszakás kórházi tartózkodás, az általános érzéstelenítésből és az invazív operációkból eredő lehetséges szövődmények, a lábakon levő hegek és a kiújulás magas aránya - vagyis a gond a beavatkozás ellenére később visszatérhetett.
 
Ma már vannak más, nem invazív lehetőségek is a visszér-probléma megoldására. Ennek típusa azonban meghatározza a számunkra megfelelő lehetőségeket.
 
Melyek a 2024-ben elérhető legjobb módszerek a visszér kezelésére?
 
Szkleroterápia
 
A kezelés során speciális oldatot fecskendeznek az érintett vénába, amely biokémiai reakciót eredményez a véna fala mentén. A reakció eredménye, hogy a véna azonnal összeesik és megkeményedik - ezt nevezik szklerózisnak (ami a scleroterápia szó eredete). A véna fokozatosan elhalványul néhány hónap alatt, ahogy a szervezet felszívja azt a rendszerbe.
 
 
Az ultrahangos irányított szkleroterápia előkészítése
Az ultrahangos irányított szkleroterápia előkészítése
 
Ultrahangos irányított szkleroterápia (UGS)
 
Ma már az ultrahangos irányított szkleroterápiával is számolhatunk. Az előző szkleroterápiához hasonlóan az ultrahanggal vezérelt változat is magában foglalja a szklerotizáló oldat befecskendezését a beteg vénába.
 
Az UGS esetében azonban ultrahangot használnak az injekciós tű pontos behelyezésére a problémás vénába és pontosan oda juttatják a megoldást, ahová kell.
 
Az ultrahangos irányítás a tapasztalatok szerint növelte a szkleroterápia sikerét és biztonságát, emellett segítette a visszérterápia új és magasabb színvonalú bevezetését.
 
Endovénás lézeres abláció (EVLA)
 
Az endovénás lézeres abláció kiváló alternatíva a hagyományos invazív sebészi vénák eltávolítására. A nagy, belső saphena vénák -  nagy és kisméretű saphena vénák - kezelésére használják, amelyek gyakran táplálják a szabad szemmel látható felszíni vénákat.
 
 
Az EVLA egyszerű eljárás, melyet helyi érzéstelenítéssel hajtanak végre. Ultrahangos irányítással lézerszálat helyeznek a problémás vénába.
 
Amikor a lézerszál aktiválódik, károsítja a véna belső falát, amely magába omlik és bezáródik. A vénák eltávolításával ellentétben ugyanakkor az endovénás lézeres abláció nem hagy hegeket.
 
A cikket folytatjuk.
 
L.A.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.