2017. 10. 02. - 12:30

Kehidakustány lett a harmincadik

Kehidakustány lett a harmincadik

Szám szerint harminc hazai gyógyhelyen pihenhetnek és töltődhetnek a magyarok – Az eddigiekhez csatlakozott Kehidakustány is, melynek termálvizes fürdőjét szintén gyógyhellyé nyilvánította az ÁNTSZ.

Ma már Kehidakustány is a magyarországi gyógyhelyek listáját gazdagítja. Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) gyógyhellyé nyilvánította a termálfürdővel is rendelkező települést.

2016-ban tízzel bővítették ezen helyek számát hazánkban, Kehidakustány is közéjük tartozik – írta meg az MTI.

Gyógyhellyé nyilvánították Kehidakustányt

Gyógyhellyé nyilvánították Kehidakustányt

A minősítés több komoly lehetőséghez is juttatja a települést. Olyan pályázati forrásokhoz például, melyekből szépítő, környezeti fejlesztések valósulhatnak meg.

2017-ben élnek is a pályázási lehetőséggel, a támogatásból a kerékpárutakat bővítenék, sétálóutakat építenének, s fejlesztenék a tározótó környékét is – tudatta az MTI.

A kehidakustányi gyógyfürdőben élmény részleg is található

A kehidakustányi gyógyfürdőben élmény részleg is található

Kehidakustányban egyébként 1100-an élnek, s főként annak köszönheti fejlődését a település, hogy 2003-ban ott termálfürdő épült.  A rá következő években mintegy 5 milliárd forintból készült el az apartmanos élményfalu.

A gyógyhellyé minősítés árulkodik arról is, hogy az itt élők kiemelten figyelnek a település rendezett, tiszta megjelenésére, a környezetvédelemre, mely egyben tiszta levegővel is jár – adta hírül az MTI.

Fotó: kehidatermal.hu

B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.